Berlínský veletrh turistického ruchu nabízí dovolené ve slumech v Africe nebo Asii

Inspiraci pro letošní dovolenou nabízí největší světový veletrh turistického ruchu ITB v Berlíně. Na obří ploše veletržního areálu se představují snad všechny myslitelné destinace. Cestovní kanceláře prezentují jak klasické pobyty u moře, tak i netradiční, například dovolené ve slumech v Africe nebo Asii.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Keňský slum Mathare

Keňský slum Mathare | Foto: Daniela Vrbová

Trendem pro letošní cestovatelskou sezónu je domácí turistika. Má na to vliv ekonomická situace většiny rodin a nejistá politická situace v řadě zemí.

O Němcích se léta traduje, že sedí na kufru a jsou připraveni kdykoliv vyrazit na cesty. Mezi jeijich oblíbené cíle patří Španělsko a Itálie.

Na příliv turistů se mohou těšit i Řekové. Mezi nejžádanější patří pobyty na ostrovech Kréta, Rhodos nebo Santorini. Na veletrhu se mluví o tom, že letos bude těžké najít v Řecku volnou postel.

Přehrát

00:00 / 00:00

O trendech v cestování mluvila berlínská zpravodajka ČRo Klára Stejskalová

Německé cestovní kanceláře rozděluje názor na Egypt, kterému kvůli nepokojům ubyli turisté. TUI už ale posílila na léto letecké linky do Hurghady. Hoteliéři lákají na nízké ceny.

Na veletrhu si dovolenou vybere snad každý. Cestovní kanceláře nabízejí jak klasické pobytové zájezdy u moře, tak i netradičních zážitky. Prezentují se cestovní kanceláře, které nabízejí dovolené milovníkům psů a koček, pobyty pro homosexuální páry, ekologickou turistiku nebo dovolenou ve stanech. Ti, co chtějí zažít dobrodružství, se mohou vydat do afrického nebo asijského slumu.

Česká republika láká na kulturní turismus a lázně. Dovolenou zahraničním návštěvníkům zlevňuje i kurz eura vůči koruně.

Klára Stejskalová, Michaela Vydrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme