Budu fandit Spartě, přiznává bývalý plzeňský junior Petr Čech

Jeden klub ho vychoval, druhý katapultoval do velkého fotbalu. Oba zásadní celky reprezentačního brankáře Petra Čecha se dnes večer spolu utkají ve šlágru ligového jara. Velký vztah má opora Chelsea k Viktorii Plzeň i pražské Spartě, nestranným fanouškem ale nebude.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Čech si zvedal náledu mezi fanoušky

Petr Čech si zvedal náledu mezi fanoušky | Zdroj: ČTK

„Těžko říct, komu budu fandit víc, ale za Plzeň jsem ligu nehrál a na Spartě jo. Jsou tam lidé, kteří tam byli i za mého působení na Letné. Víťovi Lavičkovi bych titul přál, takže asi budu fandit Spartě.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Západočeský rodák a brankář reprezentace Petr Čech před šlágrem ligy mezi Plzní a Spartou

Na Letné strávil Petr Čech jediný, ale zato velmi zajímavý rok. Sparta vedená Jaroslavem Hřebíkem a asistentem Vítězslavem Lavičkou proháněla v Lize mistrů Real Madrid i Bayern Mnichov, ale v domácí soutěži skončila druhá a zažila i útok fanoušků na autobus s hráči.

Něco podobného letos asi nehrozí. Pražané mají v čele tabulky pětibodový náskok na Plzeň a také díky atraktivnímu fotbalu si příznivci kouče Vítězslava Lavičku zamilovali.

Pokud chce Plzeň pomýšlet na obhajobu, nesmí na Letné podle expertů prohrát

Číst článek

„Je to stylem, jakým Sparta mužstvo poskládala. Jsou tam hráči, kteří mají zkušenosti, a jsou tam i hráči, kteří jsou naopak mladí, draví a ligu předtím nevyhráli. Momentálně je vidět, že jim to funguje,“ chválí Petr Čech práci dalšího plzeňského rodáka se sparťanským srdcem Vítězslava Lavičky.

Souboj dvou nejlepších českých týmů posledních let bude mít podle reprezentačního gólmana velký náboj a rozhodně si ho nenechá ujít. Zápas na Letné startuje ve 20:00.

Jakub Kanta, Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme