Fotbalový šlágr Sparty s Plzní si nenechají ujít ani hokejisté

Lídr tabulky Sparta a úřadující mistr Plzeň. Tohle neplatí jen ve fotbalové lize, ve které se tyto dva kluby utkají večer ve šlágru jarní části seziny. Také v hokejové extralize obhajují titul Západočeši a nejvydařenější sezónu prožívají Pražané. Dnes se z obou hokejových mužstev stanou fotbaloví fanoušci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník hokejové Sparty Petr Ton věří ve šlágru s Plzní kolegům z Letné

Útočník hokejové Sparty Petr Ton věří ve šlágru s Plzní kolegům z Letné | Zdroj: ČTK

„Máme zamluvená místa v příslušných zařízeních, abychom mohli zápas sledovat,“ přiznává trenér plzeňských hokejistů Milan Razým a nejočekávanější utkání jarní části fotbalové Gambrinus ligy si nenechá ujít ani řada sparťanů.

„Utkání budu sledovat, těším se na něj. Věřím, že tři body získá Sparta,“ podotýká sparťanská opora a nejproduktivnější hráč i nejlepší střelec základní části Petr Ton.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalový šlágr Sparty s Plzní si nenechají ujít ani hokejisté

Společné mají hokejisté Sparty a Plzně také to, že budou svým fotbalovým parťákům oplácet jejich podporu. „V kabině se o tom bavíme, hráči i my trenéři cítíme podporu od fotbalistů,“ přitakává Razým. Ostatně loni jeho svěřenci slavili titul také společně s hráči Viktorie.

V tom je asi jediný rozdíl. Zatímco ve fotbalové lize je jasno nejpozději po třiceti kolech, a Spartu by případná výhra výrazně posunula k celkovému prvenství, tak jejich kolegové na bruslích budou muset vítězství ze základní části ještě potvrzovat v play-off.

„Nemá cenu o tom spekulovat, je to už dlouho dané. Fotbalisté si to uhrají v základní části, my se z pověrčivosti ani „nedotkli“ Prezidentského poháru (pro vítěze základní části – pozn. red.), ale vypjaté zápasy k hokeji patří. Na play-off se těším, je to nová soutěž a pro nás výzva něco dokázat,“neměnil by sparťanský hokejista Ton.

Budu fandit Spartě, přiznává bývalý plzeňský junior Petr Čech

Číst článek

Vypjatým zápasem bude ale bezesporu také souboj fotbalistů Sparty a Plzně, i vzhledem k předešlým vzájemným utkáním i zákulisním půtkám. Do tipování výsledku se hokejisté příliš nehrnou.

„Do toho se vůbec pouštět nebudu,“ říká jasně plzeňský kouč Razým. „Zas takový odborník na fotbal nejsem,“ přidává se útočník Západočechů Ondřej Kratěna. Právě on je jedním z hokejistů, kteří by mohli se svým fanděním váhat.

Podobně jako třeba sparťané Roman Málek s Markem Hrbasem i on strávil řadu sezón v konkurenčním týmu. „Ve Spartě už ze současného kádru nikoho neznám a mezi kluky v Plzni máme kamarády, fandíme si navzájem a přeji jim výhru,“ dodal Kratěna.

Jestli budou slavit fotbalisté a s nimi i hokejisté Sparty anebo Plzně, to se dozvíme dnes večer. Šlágr ligového jara začne ve 20 hodin.

Jan Suchan, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme