Kauza metanol pokračuje u soudu ve Zlíně, rozplétat ji začnou i v Olomouci

U krajského soudu ve Zlíně dnes pokračuje hlavní líčení v metanolové kauze. Deseti obžalovaným může soud za smrt skoro čtyřiceti lidí uložit vysoké tresty, čtyřem z nich i doživotí. Případ související s metanolovou aférou dnes začne řešit také krajský soud v Olomouci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Krajský soud ve Zlíně začal 3. března projednávat kauzu hlavní, takzvané zlínské větve metanolové kauzy

Krajský soud ve Zlíně začal 3. března projednávat kauzu hlavní, takzvané zlínské větve metanolové kauzy | Zdroj: ČTK

Zlínský senát vyslechne znalkyni z oboru toxikologie a svědky, kteří původně figurovali mezi obviněnými ve zlínské větvi.

„Podotýkám, že původně ve spise byli ve vztahu k věci jako obvinění, jelikož byli vyloučeni, je nutné je vyslechnout, budou tedy pozváni k hlavnímu líčení a budou v pozici svědků,“ vysvětluje předseda senátu Radomír Koudela.

Ve Zlíně jsou souzeni hlavní aktéři metanolové aféry, o dalších souvisejících případech rozhodují soudy po celé zemi.

Před olomouckým krajským soudem proto dnes stanou provozovatel smíšeného zboží a prodavačka z Olomouce, kteří měli podle obžaloby rum a vodku obsahující metylalkohol prodávat.

Smrtící směs obžalovaní údajně získali od neznámé třetí osoby. Po vypití koupené vodky nebo rumu pak na podzim 2012 zemřeli dva lidé a další dva se přiotrávili.

Otravy metylalkoholem | Foto: Český rozhlas

Andrea Kratinová, Ivo Opletal, kap Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme