U pražského hlavního nádraží hořelo, hasiči na místě našli ohořelé tělo

Pražští hasiči dnes dopoledne likvidovali požár v centru města v blízkosti železniční stanice Praha hlavní nádraží. Hořelo v prostoru, kde se dlouhodobě pohybují bezdomovci. Místo zahalil černý dým a zápach byl cítit skoro po celých Vinohradech. Na místě hasiči našli ohořelé tělo.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hasiči likvidovali požár v areálu pražského hlavního nádraží, na místě našli ohořelé tělo

Hasiči likvidovali požár v areálu pražského hlavního nádraží, na místě našli ohořelé tělo | Foto: Filip Jandourek

Požár vzplál u betonové stěny, která chrání trať. Obětí je pravděpodobně bezdomovec.

„Podle hasičů mohl dokonce požár založit a to tím, že si něco ohříval a zapálil polystyren. Ten je ve stěně, která hlukově izoluje pražské hlavní nádraží ve směru k ulici Španělská na Vinohradech,“ hlásila z místa reportérka Českého rozhlasu Lenka Jansová.

Oheň nezasahoval dokolejí ani neohrožoval žádnou ze souprav, vlaky tak okolo místa projížděly a provoz nádraží nebyl omezen.

Požár v areálu nádraží však komplikoval provoz na přilehlé Vinohradské třídě. Třeba Všeobecná zdravotní pojišťovna kvůli hustému dýmu uzavřela tamní pobočku.

„Kvůli požáru bylo značně zamořeno pracoviště nedýchatelnými zplodinami. V současné době se tam snažíme vyvětrat, ale v té budově to není zrovna jednoduché, takže podle všeho bude pracoviště uzavřeno celý den,“ uvedl kolem desáté ráno mluvčí pojišťovny Oldřich Tichý.

Požár u pražského Hlavního nádraží nejspíš založili bezdomovci. Provoz na železnici neomezuje | Foto: Mirko Kašpar

Lenka Jansová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme