Fotbalisty Bohemians Praha 1905 povede Luděk Klusáček

Novým trenérem fotbalistů Bohemians Praha 1905 se stal Luděk Klusáček. Bývalý asistent reprezentačních trenérů Haška a Bílka nahradil ve Vršovicích odvolaného Jozefa Webera. Bohemians nevyhráli posledních jedenáct ligových zápasů, v tabulce jsou poslední a na nesestupové příčky ztrácí čtyři body.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

stadion Bohemians 1905

stadion Bohemians 1905 | Zdroj: ČTK

Angažmá v Bohemians 1905 je pro Klusáčka debutem v pozici prvoligového trenéra. Jako hlavní kouč působil jen u druholigového Hradce Králové. Post asistenta zastával ještě ve Slavii, Slovácku, v národním týmu a také v Al Ahlí, kde působil s Ivanem Haškem.

Prostředí v Ďolíčku sedmačtyřicetiletý Klusáček dobře zná. Za klokany v minulosti hrál a v roce 2000 se v jejich barvách rozloučil s profesionální kariérou. Ve vršovickém klubu si vyzkoušel i práci asistenta trenéra a sportovního ředitele.

"Luděk splňuje kritéria. V Bohemce hrál, působil jako asistent trenéra, byl v zahraničí s národním mužstvem, takže věříme, že týmu může pomoct," vysvětloval volbu nového trenéra ředitel Bohemians 1905 Ladislav Valášek.

"Jednání s Bohemkou probíhala velmi rychle. Již teď je jasné, že musíme mobilizovat všechny síly. V podstatě každé následující utkání se dá označit jako existenční," uvedl pro web Bohemians 1905 Klusáček, který na lavičce nahradí o několik hodin dříve odvolaného Jozefa Webera.

Bohemians pod Weberem v probíhajícím ročníku zvítězili jen třikrát, naposledy už v září v Ostravě. Poslednímu týmu Gambrinus ligy se nedařilo ani na stadionu v Ďolíčku, který byl vždy jeho doménou. Pražané doma z devíti utkání získali jen deset bodů za dvě výhry a čtyři remízy, což je nejméně z celé soutěže.


Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme