Oprava ulice Milady Horákové změní na více než rok život obyvatel Brna

Už za čtyři dny začne v Brně jedna z největších a nejkomplikovanějších dopravních výluk. Od této soboty bude až do příštího léta mimo provoz ulice Milady Horákové. Provoz tramvají a autobusů přes souběžnou ulici Cejl bude velmi náročný. Už teď tam často dochází až k několikaminutovým zdržením.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Koliště u křižovatky s Cejlem

Koliště u křižovatky s Cejlem | Foto: Vlasta Gajdošíková | Zdroj: Český rozhlas

Jiné řešení ale není - v ulici Milady Horákové je už několik let potřeba znovu vybudovat téměř rozpadlou kanalizaci, vodovodní, plynové, elektrické i telekomunikační rozvody.

Životnost sítí je dávno za zenitem, většina je z let 1900-1930. „Jsou ve stavu, že se provozují, ale samozřejmě stáří je na nich poznat. Havárie tam vznikají častěji než jinde,“ upozorňuje generální ředitel Brněnských vodáren a kanalizací Ladislav Haška.

V celém úseku je naštěstí jediná instituce, která se neobejde bez MHD - Dětská nemocnice na konci ulice. „Z toho důvodu jsme zřídili úvraťovou linku X-3 z ulice Jugoslávské až k Dětské nemocnici,“ připomíná generální ředitel Dopravního podniku Miloš Havránek.


Zvětšit mapu

Ivan Holas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme