Ligová premiéra Pastoorovi nevyšla. Slavia prohrála v Teplicích 0:1

Fotbalisté Slavie zahájili éru pod trenérem Pastoorem, který ve funkci nahradil odvolaného Miroslava Koubka, porážkou 0:1 v Teplicích. Poslední utkání 19. kola Gambrinus ligy rozhodl v 86. minutě Jan Hošek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alex Pastoor udílí Ličkovi taktické pokyny při zápase v teplicích

Alex Pastoor udílí Ličkovi taktické pokyny při zápase v teplicích | Zdroj: ČTK

Trenér Pražanů po svém nedávném uvedení do funkce lákal fanoušky na ofenzivní fotbal a jeho slova rozhodně nepřišla během úvodních minut v niveč. Šance střídala šanci a teplický brankář Grigar jen s velkými problémy odolával pokusům hostů.

Hrozbou číslo jedna byl pro Severočechy především Juhar. Jeho tvrdé střely domácí gólman vyrážel pouze před sebe. Dorážející Necid a Boudjemaa se ale z nadějných příležitostí neprosadili.

Změnit zápis ve skóre mohli ovšem i domácí hráči. Aktivní Ljaevakovič mířil těsně před přestávkou jen těsně vedle tyče. O pár minut dříve a o pár metrů vedle skončil míč i po pokusu Litsingiho, který tak nezužitkoval slibně se rozvíjející brejk.

Šeterle nesouhlasí s kroky Slavie a v klubu končí

Číst článek

Deset tisíc fanoušků se na stadionu rozvášnilo v 51. minutě, když hosté přišli o vyloučeného Gecova. Kapitán pražského týmu dostal druhou žlutou kartu za protesty.

Přečíslení Teplic ale k velkým šancím nevedlo. Naopak, po chybě Ramose běžel na Grigar osamocený Juhar. Lob čerstvě šestadvacetiletého slovenského záložníka až na poslední chvíli zneškodnil stoper Matula.

Tlak svěřenců Zdeňka Ščasného vyústil v gól pět minut před koncem. Tečovanou přihrávku dopravil za záda Čontofaslkého Hošek a pomohl tak domácím vrátit se na třetí místo v tabulce.

Pastoora mrzelo vyloučení

Nizozemský trenér Pastoor byl po své premiéře v české nejvyšší soutěži potěšený atmosférou na stadionu, radost mu kazil výsledek a vyloučení kapitána Gecova z úvodu druhého poločasu.

"Normálně by to byl klíčový moment, protože když hrajete o deseti lidech, tak je to mnohem těžší. Karty zřejmě přicházely z velké nemotivovanosti, to je fotbal. V oslabení jsme hráli organizovaně a soupeře jsme prakticky nepustili do velké šance v pokutovém území, ale měli jsme smůlu v závěru, takže z tohohle pohledu to nebyl klíčový moment," hodnotil zápas Pastoor.

19. kolo první fotbalové ligy:

FK Teplice - Slavia Praha 1:0 (0:0)


Branka:
85. Hošek. Rozhodčí: Nenadál - T. Kovařík, Hrabovský. ŽK: Ramos, Vondrášek, Vůch - Neves, Gecov, Juhar, Hrubý, Ritchie. ČK: 50. Gecov. Diváci: 10.058.

Teplice:
Grigar - Vondrášek, Matula, Hošek, Krob - Litsingi, Vachoušek (90.+3 Takács), Ljevakovič, Ramos (62. Salami), Nivaldo - Jindráček (84. Vůch). Trenér: Ščasný.
Slavia: Čontofalský - Dostál, Smejkal, Neves, Ritchie - Juhar, Boudjeema (88. Lička), Gecov, Hrubý (90.+4 Vyhnal), Zmrhal - Necid. Trenér: Pastoor.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme