Zastupitele Pardubic opět čeká diskuse o případném rušení obvodů

Koaliční sdružení Pardubáci se znovu pokusí zrušit osm městských obvodů. A to hlavně kvůli předpokládaným úsporám. Náměstek primátorky František Brendl předloží zastupitelům svůj návrh ustavit místo obvodů místní části. Sám ale příliš nevěří, že najde většinovou podporu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Magistrát města Pardubice

Magistrát města Pardubice | Foto: Tomáš Adamec

„Nová správa, pakliže by byla takto přijata, by měla stát zhruba kolem 25 až 30 milionů. To znamená, že pakliže současné obvody, co se týče jenom jejich správy, stojí město 80 milionů, tak se tu rýsuje úspora kolem 50 milionů,“ vysvětlil Brendl.

Protože se ale v nedávném referendu sami občané vyjádřili pro zachování obvodů, většina politických klubů v zastupitelstvu se k této iniciativě nepřidá. Například sociální demokraté už v tomto volebním období nechtějí o dělení města rozhodovat.

„Víte, že jsme všichni měli v programech racionalizaci, optimalizaci městských obvodů. Myslím si, že by se o tom mělo debatovat. Pokud by měl vzniknout nějaký nový návrh o městských obvodech, a teď neříkám, jestli zrušení či posílení, tak už by to mělo rozhodnout nové zastupitelstvo,“ uvedl náměstek primátorky Jindřich Tauber.

Drahomíra Bačkorová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme