Mexická policie zastřelila drogového bosse, který měl být podle úřadů tři roky po smrti

Mexická policie zastřelila drogového bosse Nazaria Morena, vypátrala ho ve státě na západním pobřeží Mexika. Je to další rána mexickým drogovým kartelům.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mluvčí mexického vládního úřadu pro bezpečnostní otázky Alejandro Rubido potvrdil Morenovu smrt

Mluvčí mexického vládního úřadu pro bezpečnostní otázky Alejandro Rubido potvrdil Morenovu smrt | Zdroj: Reuters

Moreno byl zakladatel drogového kartelu La Familia a vůdce jeho odnože známé jako Templářští rytíři. To je nejmocnější kartel ve státě Michoacán, přinejmenším co se týká výroby a distribuce metamfetaminu.

Mexické úřady věřily, že Morena zlikvidovaly při policejní akci před třemi lety. Vedlo je to také k názoru, že moc kartelu po Morenově smrti upadla. Jeho tělo se ale nikdy nenašlo a na základě anonymního tipu policie pátrání po narkobaronovi před časem obnovila.

Přehrát

00:00 / 00:00

O zabití drogového bosse Nazaria Morena informovala redaktorka Tea Parkanová

„Nejen, že přežil, ale dál v čele zločinecké organizace pokračoval ve vydírání, únosech a dalších zločinech. Policisté ho chtěli dnes ráno zadržet. Když ho vyzvali, aby se vzdal, začal po nich střílet,“ popisuje mluvčí mexického vládního úřadu pro bezpečnostní otázky Alejandro Rubido.

Morenovu smrt potvrdil a připomněl, že drogový boss byl mimo jiné podezřelý i z několikanásobné vraždy.

Tentokrát jsou si mexické úřady jisté, že je Moreno po smrti. Jeho identitu prý stoprocentně prokázalo srovnání otisků prstů. Vyšetřovatelé ale ještě chtějí provést analýzu DNA a podrobné ohledání těla.

Tamní policii se v poslední době v boji s drogovými kartely poměrně daří. Před dvěma týdny dopadly americké úřady ve spolupráci s mexickými kolegy Joaquína Guzmana, což byl celosvětově nejhledanější pašerák drog.

Tea Veseláková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme