Praha 1 opět neschválila pronájem Werichovy vily nadaci Mládkových

Praha 1 znovu neschválila pronájem Werichovy vily na Kampě. Ve výběrovém řízení sice zvítězila Nadace Jana a Medy Mládkových, zastupitelé ale výběr neodsouhlasili. Návrh dalšího postupu by teď zastupitelům měla předložit rada první městské části.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Werichova vila

Werichova vila | Foto: Filip Jandourek

Nové výběrové řízení na využití Werichovy vily na Kampě vypsala Praha 1 loni na podzim poté, co zamítla smlouvu právě s Nadací Jana a Medy Mládkových.

Do soutěže se přihlásily tři firmy, kromě Muzea Kampa, které je spojené s nadací Medy Mládkové, také Post Bellum a Nadace Charty 77.

Zastupitelstvo dnes mělo definitivně rozhodnout, kdo objekt do pronájmu získá. Nikoho z účastníků ale nevybralo. Osud Werichovy vily Praha 1 řeší už víc než deset let.

Městská část se dříve také zavázala, že po vítězi nebude chtít spoluúčast na plánované rekonstrukci domu. Opraví ho sama za bezmála 30 milionů korun.

Město by chtělo ve Werichově vile po rekonstrukci otevřít muzeum, knihovnu nebo divadlo.

mta, Veronika Jošková Štefanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme