Sledge hokejisty čeká zápas s Kanadou. Pro postup musí bodovat

Čeští sledge hokejisté zakončí základní skupinu paralympijského turnaje soubojem s Kanadou. Doposud s Kanaďany vždy prohráli, ale pokud chtějí postoupit do semifinále, musí se proti velkým favoritům postarat o překvapení.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér české sledge hokejové reprezentace trenér Jiří Bříza

Trenér české sledge hokejové reprezentace trenér Jiří Bříza | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

„Zažil jsem zápas na mistrovství světa v Soulu. Tam jsme dobře bránili a měli jsme šance, abychom šli do šatny za stavu 1:0. Pak jsme ale dostali tři branky a bylo po zápase. Maximálně se připravíme a necháme tam všechno,“ slibuje trenér Jiří Bříza.

Kanadští sledge hokejisté působí v Soči suverénně. „Obdivuji jejich hru. Vypadá to, jako by ti hráči před svým zraněním hráli hokej. Všichni jsou tvůrci hry, umí zakončovat oběma rukama a mají velké množství voleb pro kombinaci. To se neskutečně těžko brání,“ složil soupeři poklonu Jiří Bříza.

Přehrát

00:00 / 00:00

S sledge hokejisty mluvil v Soči Pavel Petr

Přes velkou sílu soupeře se ale český tým nevzdává. „Už jsme je párkrát potrápili. Sice jsme vždy prohráli, ale byly to nejnižší výsledky,“ vzpomíná útočník Zdeněk Krupička.

České sledge hokejisty navíc požene vědomí, že jim fanoušci doma drží palce. „Jsou zprávy z domova, že na to koukají. Za výkony se stydět nemusíme, ale horší jsou výsledky. Na výkony se nikdo nebude ptát,“ uvědomuje si kapitán mužstva Zdeněk Šafránek.

České naděje na semifinále udrží pouze výhra švédského výběru nad Norskem v prodloužení nebo po samostatných nájezdech a zisk z duelu s Kanaďany. Ten začíná v pět hodin odpoledne.

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme