Bělobrádek v pondělí havaroval v Náchodě, lehce zranil řidiče mopedu

Vicepremiér a předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek měl v pondělí večer v Náchodě dopravní nehodu, při které lehce zranil 59letého mopedistu. Prý ho neviděl. Dechová zkouška vyloučila, že by před jízdou pil alkohol.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

S výsledky schůzky šéfů koaličních stran seznámil novináře předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

S výsledky schůzky šéfů koaličních stran seznámil novináře předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek | Zdroj: ČTK

Šéf lidovců nejspíš nedal podle mluvčího královéhradecké policie Jana Čížkovského přednost v jízdě.

„K dopravní nehodě pravděpodobně došlo tak, že řidič osobního motorového vozidla přijíždějící na křižovatku z vedlejší pozemní komunikace nedal přednost po hlavní komunikaci přijíždějícímu motocyklistovi,“ řekl.

Ten pak do auta z boku narazil. Policie havárii vyšetřuje jako přestupek, a to pro podezření ze spáchání ublížení na zdraví z nedbalosti. Bělobrádkovi v případě prokázání viny hrozí až roční vězení či zákaz činnosti.

Vicepremiér vyloučil, že by nehodu zavinily léky, které bere na roztroušenou sklerózu. Nevidí důvod, proč by měl kvůli incidentu použít poslaneckou imunitu.

„Není to politická věc, je to zatím přestupkové řízení, a myslím, že tam je potřeba nést zodpovědnost. Moje politické rozhodování to ovlivnit evidentně nemůže, takže v tomto případě podle mě imunita nemá smysl, který jí má být ústavou dán,“ uvedl.

Se zraněným, který bydlí poblíž jeho bydliště, Bělobrádek po nehodě mluvil. I když prý neměl viditelné krvácení, přivolal mu záchranáře. Chce se s ním také brzy sejít a omluvit se mu. Sám si při nehodě neublížil a má dnes normální pracovní den.

Bělobrádek podle médií boural už v minulosti, když zhruba před dvěma lety nedobrzdil vůz a narazil v koloně v Praze.

ČTK, Simona Bartošová, Pavla Firbacherová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme