Snowboardistka Eva Samková má po pádu ve Švýcarsku zlomený kotník

Zlatá medailistka ze Soči Eva Samková se moc těšila na svůj první závod od olympijských her, ale bohužel pro ni skončil už v tréninku. Česká snowboardcrossařka po jednom ze skoků ve švýcarském Veysonnaz upadla a zranila se tak, že ji vrtulník musel přepravit do nemocnice do nedalekého Sionu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Samková závod ve švýcarském Veysonnaz po pádu nedokončila (ilustrační foto)

Eva Samková závod ve švýcarském Veysonnaz po pádu nedokončila (ilustrační foto) | Zdroj: ČTK

Dvacetiletá Samková utrpěla lehký otřes mozku a stále ji bolí levé rameno, největším problémem je ale zranění levého kotníku, který doktoři po převozu do nemocnice diagnostikovali jako zlomený.

„Než Evu odvezli na vyšetření do nemocnice, tak jsme z kotníku měli obavy. Doktoři si myslí, že by to měla být čistá zlomenina levého kotníku,“ informoval Radiožurnál trenér české snowboardcrossařky Marek Jelínek.

Samkovou podle předběžných odhadů čeká šestitýdenní pauza. „Nejbližší závody neodjede, do budoucna by to ale nemělo mít žádné následky,“ pokračoval Jelínek.

Organizátoři na protesty trenérů reagovali jen částečně

Trenéři apelovali na organizátory, aby problémové místo na trati změnili. „Ale jen trochu upravili skok, ten dopad a boule tam nechali. Neměly tam co dělat, právě na nich si Evka namlátila v docela velké rychlosti," uvedl kouč pro ČTK.

Ve Veysonnaz měla Samková absolvovat první závod po olympijských hrách. V pondělní kvalifikaci dojela na druhém místě a chtěla se posunout výš ze třetího místa v pořadí Světového poháru.

Dvacetiletá Eva Samková je první českou olympijskou medailistkou ve snowboardingu. Na olympijských hrách v Soči ovládla ženský závod ve snowboardcrossu.

Marek Augustin, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme