Basketbalistky USK zahájily osmifinále Euroligy vítězně. Rivas porazily 77:58

Basketbalistky ZVVZ USK Praha v úvodním duelu osmifinále Evropské ligy porazily doma Rivas Madrid 77:58 a mají nakročeno k historické účasti na závěrečném turnaji do Jekatěrinburgu. Potvrdit postup však musejí výhrou v páteční odvetě v Madridu. Další šanci by pak měli v případném třetím utkání za týden v Praze.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání 2. kola Evropské ligy basketbalistek - 2. zápas: ZVVZ USK Praha - Galatasaray Istanbul, 22. února v Praze. Ilona Burgrová z USK Praha (vpravo) a Ann Wautersová z Istanbulu.

Utkání 2. kola Evropské ligy basketbalistek - 2. zápas: ZVVZ USK Praha - Galatasaray Istanbul, 22. února v Praze. Ilona Burgrová z USK Praha (vpravo) a Ann Wautersová z Istanbulu. | Zdroj: ČTK

České mistryně ještě nikdy v historii klubu osmifinálovým sítem neprošly, ale nyní prožívají svou nejvydařenější sezonu, což hodlají potvrdit i proti Rivasu. Důležitost utkání však sebou přinesla také nervozitu a hráčky USK vstoupily do zápasu hodně nervózně. Nedařily se jim akce, nefungovala obrana a Rivas dobrým kolektivním výkonem získal v první čtvrtině náskok devíti bodů.

Hru USK probral až příchod české reprezentační pivotky Ilony Burgrové, která po nástupu na hřiště předváděla svůj nejlepší výkon v této euroligové sezoně. Pomohla nejen v obraně, kde je její největší síla, ale jen za první půli dala 12 bodů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ilona Burgrová po zápase s Rivasem Madrid

Když se Pražankám nedařily signály a střelecky se trápila Eva Vítečková, začaly spoléhat na větší kvalitu ve hře jedna na jednu, chytly se Jelena Dubljevičová a Danielle Robinsonová a po obratu se ze zápasu rázem začala stávat jasná záležitost. Zvláště když ve druhé půli hráčky USK zlepšily obranu a soupeři se útočná hra téměř rozpadla.

Pražankám se dařilo velmi dobře pokrýt opory hostů Lauru Nichollsovou a svou bývalou spoluhráčku Fridu Eldebrinkovou, které dohromady zaznamenaly jen 18 bodů, tedy méně než nejlepší střelkyně USK Robinsonová s 19 body. Postupně náskok narostl až na téměř třicet bodů a trenérka Hejková tak mohla pošetřit opory na odvetu.

Osmifinále Evropské ligy basketbalistek - první zápas:

ZVVZ USK Praha - Rivas Madrid 77:58 (13:20, 38:32, 66:44)


Nejvíce bodů:
Robinsonová 19, Dubljevičová 16, Burgrová 12 - Eldebrinková a Allisonová po 14, Gimenová a Halvarssonová po 10. Rozhodčí: Martinescuová (Rum.), Vukanovičová (Srb.), Tsarouchaová (Řec.). Fauly: 21:15. Trestné hody: 6/4 - 17/13. Trojky: 3:1. Stav série: 1:0.

ČTK, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme