Sledge hokejisté Kanadu dlouho trápili, nakonec ale prohráli 0:1

Svůj poslední zápas základní skupiny paralympijského turnaji mají za sebou čeští sledge hokejisté. S favorizovanou Kanadou svěřenci trenéra Jiřího Břízy prohráli 0:1 a budou tak bojovat ve skupině o 5. - 8. místo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sledge hokej

Sledge hokej | Foto: archiv české sledgehokejové reprezentace

Češi se kanadské síly nezalekli a soupeři, jehož soupisku tvoří velký počet bývalých hokejistů, dovolili pouze jednu branku - ve druhé třetině se prosadil Westlake.

V závěru si čeští reprezentanti dokonce vypracovali několik vyložených šancí, z gólu se ale neradovali.

Prvním soupeřem výběru trenéra Jiřího Břízy bude ve skupině o umístění ve středu Korea. V semifinále se Kanada utká s USA, druhou dvojici tvoří Rusko a Norsko.

"Od začátku jsme hráli perfektně. Kanada se těžko dostávala do šancí. Během prvních dvou třetin jich měla minimum. Ve třetí třetině se pokoušeli cpát více do brány, kluci to ale perfektně pokryli, zahráli perfektní zápas," ocenil své spoluhráče gólman Michal Vápenka.

A pochvalami po bojovném výkonu nešetřil ani trenér Jiří Bříza. "Kluci důstojně odehráli zápas s mistry světa a s největším aspirantem na zlato v turnaji, takže hlava nahoře a klukům poděkuju."

XI. zimní paralympijské hry v Soči:

Sledge hokej:


Skupina A:


Kanada - ČR 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Branka: 23. Westlake.

Konečná tabulka:
1. Kanada 3 3 0 0 0 15:1 9
2. Norsko 3 1 1 0 1 4:5 5
3. ČR 3 0 1 1 1 3:4 3
4. Švédsko 3 0 0 1 2 2:14 1

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme