Mezinárodní pátrací tým stále hledá trosky zmizelého malajsijského boeingu

Záhadné zmizení malajsijského letadla s více než dvěma sty pasažéry na palubě nemá vysvětlení. Mezinárodní pátrací tým stále neví, kde jsou trosky letadla. Nejasné zůstává i to, proč zmizelo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vietnamský důstojník informoval o pátrání na tiskové konferenci

Vietnamský důstojník informoval o pátrání na tiskové konferenci | Zdroj: Reuters

Několik desítek letadel a vrtulníků krouží nad Jihočínským mořem u vietnamského pobřeží. Na hladině hledají stopy po letecké tragédii. Plovoucí dveře, zavazadla, cokoli.

„Budeme stále hledat. Pokud není žádná naděje na záchranu životů, je tu stále naděje, že najdeme alespoň trosky, abychom zjistili, co se stalo,“ říká plukovník vietnamské armády Vo Ha Chung.

Přehrát

00:00 / 00:00

O pátrání po zmizelém stroji informoval reportér Pavel Polák

Linkou z Kuala Lumpur do Pekingu letěli zejména Číňané. Jejich příbuzní, mezi nimi i slečna Wangová, žádají důkladné vyšetření případu:

„Pro nás, kdo ztratili své blízké, je nejdůležitější, abychom je našli, abychom věděli, kde jsou. Jestliže úřady stále neznají místo neštěstí, pak je na nich, aby se více snažily.“

Šéf mezinárodní policie Interpol Ronald Noble vyloučil dosavadní teorii, podle které mohla mít zmizení letounu na svědomí dvojice Íránců, kteří cestovali s ukradenými pasy.

Pátrání po zmizelém letadle Malaysia Airlines | Foto: ČTK

Pavel Polák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme