Jihočeská cizinecká policie našla loni rozsáhlou padělatelskou dílnu a zadržela pašeráka drog

Cizinecká policie měla loni na jihu Čech napilno. Zadržela pašeráka hašiše z Nizozemska, našla rozsáhlou padělatelskou dílnu a také člověka beze jména.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cizinecká policie hledá ilegální pracovníky.

Cizinecká policie hledá ilegální pracovníky. | Foto: Policie ČR

Cizinecká policie se zaměřuje hlavně na lidi, kteří jsou v České republice bez povolení, s padělanými doklady nebo se tu ukrývají před zákonem jiných zemí.

Například jako jeden Nizozemec, který podle Jiřího Suchého z cizinecké policie, pašoval před deseti lety půl tuny heroinu:

„Bylo to začátkem minulého roku, kdy hlídka cizinecké policie kontrolovala v rekreační oblasti Lipna státního příslušníka Nizozemí, na kterého byl před deseti lety Německem vydán evropský zatýkající rozkaz.“

Spolu se třemi komplici měl převést téměř půl tunu hašiše z Portugalska přes Španělsko do Spolkové republiky Německa a Nizozemí.

Přehrát

00:00 / 00:00

O úspěších cizinecké policie natáčela redaktorka Romana Lehmannová

„Cizinci se téměř deset let dařilo vyhýbat spravedlnosti. Až byl zadržen na území České republiky a předán do Spolkové republiky Německo,“ dodává Suchý.

Někdy se také stane, že policisté najdou člověka beze jména, podle Ivany Zelenákové z cizinecké policie jakéhosi světoběžníka inkognito:

„Člověk, který putoval po rozličných státech Evropské unie, cestovatel, de facto bezdomovec, o sobě tvrdil, že je Švédem. Nicméně dotazy do nejrůznějších evidencí a systémů přes Interpol a Europol se nepodařilo prokázat, jaké národnosti a jaká totožnost u tohoto cizince skutečně je. A protože to nebylo možné zjistit zákonem v daných lhůtách, cizince jsme propustili a určitě nadále cestuje nejenom po České republice.“

V závěru loňského roku se jihočeské cizinecké policii podařilo odhalit rozsáhlou padělatelskou dílnu. Vyráběly se tam falešné doklady, maturitní vysvědčení nebo pracovní smlouvy. Víc informací ale policie zatím nezveřejnila.

Romana Lehmannová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme