Stavba nového pavilonu v pardubické nemocnici pokračuje podle plánu, z poloviny je hotový

Multioborový pavilon v pardubické krajské nemocnici je z poloviny hotový. Čtyřpodlažní budova bude dokončena na podzim a zhruba na přelomu roku by měla sloužit veřejnosti. Přestěhují se tam obory z nejstarších budov, které jsou v havarijním stavu, plicní, infekční, stomatochirurgie nebo zubní pohotovost. Pardubický kraj nyní vypisuje soutěž na vybavení pavilonu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dělník, řemeslník, práce, stavba (ilustrační foto)

Dělník, řemeslník, práce, stavba (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Hrubá stavba nového pavilonu v pardubické nemocnici je dokončena a dělníci teď pokračují uvnitř budovy na rozvodech sítí a čekají je podlahy a interiéry.

„Myslím, že stavba běží podle plánu, a doufám, že v prosinci, maximálně v lednu 2015 budeme mít přestěhovaná oddělení do nového pavilonu,“ předpokládá ředitel nemocnice Tomáš Gottvald.

Jde o jednu z největších investic v areálu krajské nemocnice. Spolufinancuje ji Pardubický kraj a Evropská unie. Kraj původně počítal, že stavba včetně zařízení bude stát o třetinu víc. Výběrové řízení ale cenu stlačilo na zhruba 150 miliónů korun bez DPH.

„Už máme dokončená některá výběrová řízení na lékařskou technologii, nábytek. Stavba bude stát 102 milionů, lékařské technologie kolem 38 či 40 milionů. Nábytek je za 5 milionů korun. Konečná cena bude kolem 155 miliónů korun bez DPH,“ upřesňuje vedoucí projektu Oldřich Kopecký.

85 procent nákladů zaplatí Evropská unie.

Iveta Záleská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme