Kritizovaní fotbalisté Barcelony chtějí navázat na výkony z minulých let

FC Barcelona vládla ještě nedávno klubovému fotbalu. Z její hry šel strach a katalánský tým byl jen těžko k poražení. V této sezoně to už neplatí. I tak ale útočí mužstvo hned na tři trofeje. A na jednu z nich i v Lize mistrů, ve které Barcelonu čeká večer osmifinálová odveta proti Manchesteru City.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Barcelony se připravují na odvetu proti Manchesteru City

Fotbalisté Barcelony se připravují na odvetu proti Manchesteru City | Zdroj: Reuters

„Počkejte do konce sezony, než nás popravíte. Nedělejte to teď," říká záložník Javier Mascherano.

Do odvety jde Barcelona s náskokem 2:0 a před třemi týdny v Manchesteru ukázala hodně ze svého precizního fotbalu plného krátkých přihrávek a rychlých kombinací, se kterými si soupeři v minulých letech prakticky nevěděli rady.

„Fotbal nemá paměť. Nezáleží na tom, co stalo před rokem, před pěti lety, stejně tak jako před několika dny. Musíme bojovat, jako by to by finále, abychom zůstali v soutěži, jakou je Liga mistrů," spoléhá se Javier Mascherano, že fotbalisté Barcelony znovu ukážou proti Manchesteru City to lepší ze svojí hry.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kritizovaní fotbalisté Barcelony chtějí navázat na výkony z minulých let

O víkendu totiž slavný klub narazil v domácí lize. Prohrál se sestupem ohroženým Valladolidem a znovu nabral ztrátu na vedoucí Real Madrid. Opět se tak zvětšila kritika na výkony hráčů katalánského týmu.

„Naši prací není umlčet lidi, naší prací je hrát fotbal - takový jako v minulých letech. Musíme v sobě zase najít to nejlepší a ukázat to ve třech soutěžích, ve kterých stále bojujeme. Vím, že nemůžeme hrát jako ve Valladolidu, jestli to chceme dokázat," neschovává se za nic argentinský záložník Barcelony Javier Mascherano.

Druhé večerní utkání by tak dramatické být nemělo. Hráči Paris Saint Germain jasně ovládli první zápas v Leverkusenu, vyhráli 4:0 a o postup je na jejich stadionu může připravit pouze vlastní selhání.

Svoji gólovou bilanci bude chtít rozšířit hvězdný útočník domácích Zlatan Ibrahimović, který je s deseti brankami druhý nejlepší střelec této sezony Ligy mistrů.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme