Miloslava Pošvářová končí jako poradkyně ministra dopravy, prý o ní šíří lži

Miloslava Pošvářová končí spolupráci s ministrem dopravy Antonínem Prachařem. Bývalá šéfka kvality na Ředitelství silnic a dálnic působila od února jako jeho poradkyně. Pošvářová zdůvodnila svůj odchod nedůvěrou k ministrovi a tím, že o ní šíří lži. Údajně o ní tvrdil, že kradla.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miloslava Pošvářová, odvolaná ředitelka Úseku kontroli kvality staveb

Miloslava Pošvářová, odvolaná ředitelka Úseku kontroli kvality staveb | Foto: Šárka Ševčíková | Zdroj: Český rozhlas

Prachař prý Pošvářovou obvinil z krádeží u ministryně spravedlnosti Heleny Válkové. Podle Pošvářové se tím dopustil trestného činu.

„Včera proběhla diskuse s panem ministrem Prachařem a s paní ministryní Válkovou. Pan ministr informoval paní Válkovou o tom, že paní Pošvářová na ŘSD kradla,“ popisuje Pošvářová a pokračuje:

„Myslím si, že i pan ministr si musí zvážit to, co říká, protože se dopustil trestného činu, jestliže mě bez důkazů obviňuje z toho, že kradu.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Miroslava Pošvářová mluvila na Radiožurnálu o svém rozhodnutí ukončit spolupráci s ministrem dopravy Antonínem Prachařem

Miloslava Pošvářová pro ministra dopravy pracuje od poloviny února a je placena od úkolu. Ten první ale dostala až minulý týden.

„Domnívala jsem se, že o moje služby je opravdu zájem. Ale poté, co jsem absolvovala měsíc vyčkávání na zadání zakázky, kdy pan ministr nebyl schopen mi zadat práci, jsem pochopila, že účel byl splněn,“ tvrdí Pošvářová a doplňuje:

„Tedy vytvořit uměle dojem, že jsem poradkyně, ale ve skutečnosti žádnou práci nedostanu. Princip smlouvy byl o tom, že dostanu zadání, které budu muset vyřešit. A já jsem žádný úkol od 12. února nedostala.“

Trpělivost jí došla včera, kdy se dozvěděla, že o ní Antonín Prachař vypráví, že na ŘSD jako ředitelka kontroly kvality kradla, což odmítá. Za pomluvami vidí to, že se ji ministr dopravy snaží zastrašovat, protože chce krýt kauzy na ŘSD.

Ministr odmítl situaci komentovat

Včera mu proto poslala email, že spolupráci ukončuje. Ministr Prachař se k odchodu Pošvářové odmítl vyjádřit s tím, že jde o její osobní rozhodnutí, které nebude komentovat. Pak jen dodal, že se vůči nikomu v České republice nevyjádřil, že kradl.

Miloslava Pošvářová v současnosti pracuje také jako poradkyně první náměstkyně na ministerstvu spravedlnosti Hany Marvanové.

Právě od ní se včera dozvěděla, že o ní ministr Prachař mluvil se svou stranickou kolegyní z hnutí ANO, ministryní spravedlnosti Helenou Válkovou. A to prý třeba o údajné krádeži v souvislosti s kontrolami zvlněné dálnice D47.

Pošvářová je prý zvědavá, jestli kvůli této údajné lži skončí i na ministerstvu spravedlnosti. Ministra Prachaře pro pomluvu žalovat nebude, nevidí v tom prý smysl. „Já tyto věci neřeším. Tady nejde o žalobu, tady jde o morálku a o to, jakým způsobem spolu lidé komunikují," dodává.

Helena Šulcová, kap, Veronika Hlaváčová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme