Skok byl naprosto výborný, řekl po kvalifikaci letců Roman Koudelka

Nejdelší let z českých skokanů předvedl v kvalifikaci mistrovství světa v letech na lyžích Roman Koudelka. Na mamutím můstku přitom po zranění téměř netrénoval a vidí možnosti, jak v závodních kolech může svůj 186 metrů dlouhý let ještě vylepšit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Koudelka, třetí muž kvalifikace mistrovství světa v letech na lyžích v Harrachově

Roman Koudelka, třetí muž kvalifikace mistrovství světa v letech na lyžích v Harrachově | Zdroj: ČTK

„Jsem spokojený, protože to stačí na postup a to je pro mě důležité. Jsou věci, které se dají do zítra hodně zlepšit. Za hranou byly trošku horší podmínky, ale skok byl naprosto výborný,“ těší Romana Koudelku.

Nervózní před kvalifikací nebyl. „Věřil jsem si, že tu nějaké metry skočím a teď už je to ve hvězdách. Uvidíme, jaké bude počasí a jak se to sejde,“ nechce předvídat třetí muž kvalifikace.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Romanem Koudelkou mluvil v Harrachově David Nyč

Konkrétní cíle do soutěže si Koudelka nedává. „Hlavně si půjdu užít skoky a snažit se si zalétat. Na mamutím můstku nejde nikdy říct, jaké bude umístění, protože velkou roli hraje vítr,“ upozorňuje skokan.

Na takto velkém můstku se představil po několika měsících. „Na mamutím nemám letos žádný skok. Bylo to těžké, ale myslím, že se mi to hodně povedlo od prvního skoku. Kdybych první skok pokazil, tak by to bylo těžší,“ odhaduje čtyřiadvacetiletý reprezentant.

Do závodu mistrovství světa v letech na lyžích se kvalifikovali všichni čtyři Češi

Číst článek

Dlouhá pauza může být i výhodou. „Je pro mě malý zázrak, že jsem tady. Myslím, že mám trošku výhodu. Lidé ode mě moc nečekají, protože jsem se vrátil po zranění. O to víc si to můžu užívat,“ myslí si nejlepší z českých závodníků, kteří se představili v kvalifikaci.

Od hlavního závodu očekává i lepší atmosféru. „Myslel jsem, že lidí bude dnes víc. Ale strašně se těším a věřím, že atmosféra bude výborná,“ láká fanoušky do Harrachova Roman Koudelka.

David Nyč, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme