O víkendu se čeká sníh. Mnohé lyžařské areály přesto otevřou naposledy

Slunce ztenčuje zásoby technického sněhu, a tak letošní lyžařská sezóna neodvratně spěje ke konci. Mnohá střediska už zastavila provoz dříve, prakticky v každých českých horách se ale najde alespoň jeden areál, kde se bude lyžovat i o víkendu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na Ještědu se začalo lyžovat

Na Ještědu se začalo lyžovat | Foto: Ivana Bernáthová | Zdroj: Český rozhlas

Asi nejlepší sněhové podmínky jsou v Krkonoších. Ve Špindlerově Mlýně i Peci pod Sněžkou už dokonce zlevňují skipasy.

Všude se vlekaři samozřejmě spoléhají na technický sníh, který ale vinou vysokých teplot poměrně rychle ubývá. O víkendu by sice podle předpovědí mělo sněžit, ani to ovšem v mnoha střediscích nezachrání pokračování sezóny.

Přehrát

00:00 / 00:00

O sněhové podmínky na horách se zajímala redaktorka Eva Kézrová

Poslední tři lyžařské dny před sebou mají například na Severáku v Jizerských horách. „Ráno to je přimrzlé, tak do jedenácti hodin se dá pěkně lyžovat. Od jedenácti, půl dvanácté už je to rozbředlé,“ konstatuje šéf tamního skiareálu Štěpán Juřík.

Víkendem uzavřou letošní lyžařskou sezónu také v Chotouni u Prahy, na libereckém Ještědu nebo na šumavském Lipně.

Naproti tomu v jesenických Koutech nad Desnou se vleky ještě zastavovat nechystají. „Budeme v provozu neustále, samozřejmě ze dne na den je to o počasí. Ale myslím si, že pokud se předpověď naplní, tak to ještě nebude poslední víkend,“ doufá ředitel skiareálu Petr Marek.

Skiareály sčítají tržby. Kvůli teplé zimě přišly až o miliardy korun

Číst článek

Příjemné jarní lyžování nabízí krušnohorský Klínovec, beskydský areál Bílá, Kašperské hory na Šumavě anebo krkonošský Harrachov. Tam mohou lidé sledovat i mistrovství světa v letech na lyžích, musí se ale připravit na větší počet aut i návštěvníků než obvykle.

Lyžaři v Krkonoších, skiareál Herlíkovice | Foto: Simona Bartošová

Eva Kézrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme