Policie zasahovala v ČEZu, vyžádala si dokumenty o distribuční firmě

V budově státní společnosti ČEZ zasahovala protikorupční policie. Kriminalisté si vyžádali dokumenty spojené s údajným vytěsněním minoritních akcionářů v distribuční společnosti Severomoravská energetika. Českému rozhlasu to řekl mluvčí ČEZu Ladislav Kříž.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ČEZ. Ilustrační foto.

ČEZ. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

„Tři civilisté z Útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality navštívili ČEZ a vyžádali si dokumenty k jednomu případu, což byla transakce vytěsňování minoritních akcionářů ze Severomoravské energetiky. Tyto materiály se jim předávají a veškerá součinnost je poskytnuta,“ uvedl Kříž.

Česká televize dnes uvedla, že detektivové chtěli materiály k jedné z obchodních transakcí, při níž mohly být z firmy vyváděny peníze.

Podle informací Respektu jde o případ, kdy ČEZ vykupoval minoritní akcie v bývalé Severomoravské energetice, kterou ČEZ ovládl v roce 2007. Někteří lidé z vedení ČEZ údajně zvýšením výkupní ceny akcií poškodili mateřskou firmu o 300 milionů korun.

Martin Hromádka, Pavla Firbacherová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme