Fanoušci Slavie vzhlíží k Pastoorovi s očekáváním

Nového trenéra fotbalistů Slavie Alexe Pastoora čeká domácí premiéra. V předehrávce 20. kola Gambrinus ligy povede sešívané proti Znojmu. Ani oslavných chorálů ani nenávistných pokřiků fanoušků se zatím nizozemský kouč nedočká, říká šéf slávistického kotle Lukáš Vala alias Strašák.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nový trenér Slavie Alex Pastoor (vlevo) a sportovní ředitel Karol Kisel

Nový trenér Slavie Alex Pastoor (vlevo) a sportovní ředitel Karol Kisel | Zdroj: ČTK

„Zatím nechystáme nic. Choreografii určitě ne, zatím nevíme, jestli si ji zaslouží. Skandování podle toho, jak bude vypadat hra, jak se bude tým jevit. Zatím vypadá jako sympaťák, tak snad to tak zůstane, a věřme hlavně, že je to odborník a pomůže Slávii do vyšších pater," připomíná Vala.

To byl úkol a úmysl všech slávistických trenérů v době pomistrovské včetně Františka Straky, Petra Rady nebo Miroslava Koubka. Ke konci prvních dvou více či méně přispěli právě fanoušci, Koubka je jim naopak kvůli podivnému způsobu odvolání trochu líto.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lukáš Vala Pastoorovi přeje a doufá

„Nejhorší podle mě byla komunikace na veřejnost. Hlavně se to podle mě mělo říct trenéru Koubkovi, vysvětlit mu to. Takhle to působilo nedůvěryhodně, neprofesionálně. Trochu mě mrzelo, jakým stylem byl odvolán,“ říká Lukáš Vala.

Také k tomu ale přidává, že žádný protest vůči kroku sportovního ředitele Karola Kisela příznivci červenobílých nechystají. A stejně smířlivě přistupují také k případnému vstupu rusky mluvících investorů nebo majitelů.

„Je otázka, jestli je zásadní rozdíl mezi jedním z hlavních představitelů ODS ve vedení, nebo ruským majitelem. Vnímáme to s očekáváním i obavami, ale nic to nemění na vztahu ke klubu,“ připomíná další z příznivců sešívaných David Železný.

Fotbalová Slavia pod Pastoorem poprvé vyhrála. Teplice remizovaly v Jihlavě

Číst článek

„Pokud přijdou majitelé, kteří to se Slavií myslí dobře a nebude to nástroj byznysu, tak to jen přivítám. Pokud by to mělo být naopak, tak sami určitě vědí, že fanoušci mají velkou moc a sílu a že na svůj klenot si nenechají sáhnout,“ dodává Vala.

Trenérská rošáda ani případná změna majitele tedy fanoušky Pražanů zatím netrápí. Co naopak řadu z nich rozčílilo, jsou televizní termíny dnešních zápasů obou hlavních slávistických oddílů. Hokejisté nastoupí v play-off proti Pardubicím v 18 hodin a 20 minut a fotbalisté proti Znojmu ve 20.15, což se osobně stihnout nedá.

Martin Charvát, Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme