Zohorna se modlil, i proto jsou Pardubice vítězství od čtvrtfinále

Hokejisté Pardubic si tentokrát v předkole play-off vedení 3:1 nad Slavií pohlídali. Nakonec v pražské O2 aréně zvítězili 4:2 a jsou tak jednou vítězství od postupu do čtvrtfinále. Hlavní postavou Východočechů byl tentokrát Tomáš Zohorna.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Před Furchovou brankou byly Pardubice velmi často

Před Furchovou brankou byly Pardubice velmi často | Zdroj: ČTK

Ten si v utkání připsal tři asistence, díky nim a hlavně díky výhře Pardubic byl Tomáš Zohorna po zápase hodně spokojený. A se smíchem hodnotil i svůj zkrat na konci duelu, kdy se za stavu 3:2 nechal vyloučit a Slavia hrála power-play 6 na 4.

„Mám z toho šedivý vlas na hlavě, byla to špatná minuta a půl. Jsem moc rád, že to kluci udělali, nebylo to nic příjemného,“ měl úsměv na rtech Tomáš Zohorna, který přiznal, že chvilky na trestné lavici v závěru zápasu nebyly vůbec jednoduché.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na utkání Pardubic se Slavií byl Štěpán Pokorný

Zajímavá byla práce pardubického útočníka i u třetí branky. Najel do gólmana Slavie Dominika Furcha, nějakým způsobem se mu dostala hokejka právě pod domácího brankáře, kterému byl pak odpískán faul.

Na lavici hříšníků ale nikdo neodjel, protože Pardubice dokázaly vcelku jednoduše rozhozeného Furcha prostřelit. „Tam byl nahozený puk na bránu, viděl jsem, jak mu to vypadlo, tak jsem tam zajel a snažil se puk dorazit. A nějak se mi tam hokejka zasekla,“ popisoval Zohorna.

„Ten puk byl přede mnou, chtěl jsem ho přikrýt, ale najednou jsem měl pardubickou hokejku pod rukou, takže jsem nemohl. Pak se puk dostal na modrou čáru, vidím, že ten hráč chce střílet, tak jsem udělal univerzální rozklek, kdyby mě to třeba trefilo, ale bohužel, těžko jsem to mohl chytat,“dodává Dominik Furch.

Další, možná poslední zápas této série předkola play-off začíná v O2 aréně v 18 hodin a 20 minut.

Martin Charvát, Štěpán Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme