Veletrhy Brno jsou podruhé za sebou ziskové, krizi přestály s polovinou zaměstnanců

Veletrhy Brno se podruhé za sebou dostaly do černých čísel. Vloni vydělaly skoro čtyřicet šest milionů korun čistého zisku. Veletržní činnost dává v regionu práci více jak pěti a půl tisícům lidí, odhadla nedávno poradenská společnost Cyrrus. Podnik samotný má dvě stě sedmdesát zaměstnanců.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Veletrhy Brno

Veletrhy Brno | Foto: Vladan Dokoupil

Společnost Veletrhy Brno, která se věnuje pořádání veletrhů a výstav, vloni vydělala necelých 46 milionů korun a po krizových letech byla podruhé za sebou zisková.

Je to ale menší částka, než kterou firma dokázala vydělat předloni, kdy jim napomohl prodej nemovitosti. Loňský výdělek je výhradně z pronájmu plochy a souvisejících služeb.

„Nejúspěšnější akcí byl rozhodně strojírenský veletrh, ale i některé akce, které třeba unikají veřejnosti,“ pochvaluje si generální ředitel Veletrhů Brno Jiří Kuliš.

Krizová léta podnik přestál díky škrtům v nákladech, včetně těch mzdových. „Máme přesně polovinu zaměstnanců, než jsme měli v roce 2008,“ konstatuje Kuliš.

Návrat k výraznějšímu zisku si Veletrhy Brno naplánovaly na rok 2016.

Vladan Dokoupil, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme