Jaromír Jágr dal tisící gól své kariéry. Jubilejní zásah přistál v brance Floridy

Jaromír Jágr dal 1000. gól ve své kariéře. Jubilejní branka padla v zápasu mezi jeho New Jersey a Floridou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jágr měl po zápase mnoho důvodů k radosti

Jágr měl po zápase mnoho důvodů k radosti | Zdroj: Reuters

Jaromír Jágr dál střílí v NHL jeden gól za druhým a v 18. minutě duelu proti floridským Panterům dal svou tisící branku.

To se v historii povedlo jen třem kanadským legendám, které jsou hokejovým fanouškům určitě dobře známy - jsou jimi Wayne Gretzky, Gordie Howe a Bobby Hull. Na posledního jmenovaného, který je třetí v pořadí, teď ztrácí Jaromír Jágr 30 gólů.

Jubilejní branka Jaromíra Jágra byla ovšem kromě svého pořadového čísla výjimečná i jinak, a to hned ze dvou důvodů. Jednak byl jeho vyrovnávací gól (na 1:1) nejprve připsán Brunnerovi, ale později se v listině střelců objevil právě Jágr. Za druhé pak New Jersey bojuje o play off a potřebuje teď každý bod a také každý gól.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zápas New Jersey a Floridy sleduje a tisící gól Jaromíra Jágra zaznamenal Jakub Marek

Dá se říct, že góly v této fázi soutěže, kdy už jsou více než tři čtvrtiny základní části odehrány, jsou o dost důležitější než na začátku sezony.

Tým New Jersey je aktuálně 10. ve Východní konferenci o 2 body za prozatím postupující 8. Philadelphií.

Do statistiky, ve které Jágr právě zaznamenal tisící gól, se počítá 5 soutěží: kanadskoamerická NHL, kde už je na čísle 703, dál je to ruská Superliga, která přešla v KHL, domácí liga, reprezentace a play off NHL - to se počítá také zvlášt.

Tabulku vede, stejně jako u mnoha dalších rekordních zápisů, Wayne Gretzky, který dal 1098 gólů. Z aktivních hráčů je pak Jágrovi nejblíže 5. Teemu Selänne. Finský blesk dal ale o více než 100 branek méně než česká šedesát osmička.

Sám Jaromír Jágr nebude ale na zápas na Floridě vzpomínat jen v dobrém. Kromě gólu si totiž připsal i 3 mínusové body. Ještě hůř na tom byl ale další český hráč - obránce Marek Židlický se čtyřmi minusovými body.

1000 gólů Jaromíra Jágra | Foto: Český rozhlas

Vyrovnávací branka Jaromíra Jágra na konci první třetiny nicméně tým New Jersey uklidnila a ve druhé části se Ďáblové dostali dokonce do vedení o dva góly. Nejdřív se trefil od modré čáry Salvador, u jehož branky asistoval i Patrik Eliáš, který se pak ve 34. minutě prosadil sám, a hosté vedli na Floridě už 3:1. Sedmatřicetiletý rodák z Třebíče překonal gólmana Luonga tvrdou střelou od levého mantinelu.

V první minutě třetí třetiny pak Jaromír Jágr nabral rychlost, ve středním pásmu dostal se přes domácí obránce, ale sám před brankářem Luongem neuspěl. To mohl být klíčový moment zápasu.

Místo vedení New Jersey 4:2 totiž Panteři zabrali a dvěma góly se dostali do vedení 4:3. I přes velkou snahu Ďáblů, už se skóre změnilo jen k jejich neprospěchu, když dostali gól do prázdné branky. Hosté tak ztratili další body v boji o play-off.

Jakub Marek, mad Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme