Zemanově oslavě roku v roli prezidenta dominoval koncert Hudby Hradní stráže

Na Pražském hradě slavil prezident Miloš Zeman první výročí své inaugurace. Vše ale bylo poněkud tajemné. Hrad nechtěl prozradit, ani koho pozval, ani to, kolik večírek stál. Slavilo se v místě vyhrazeném pro prestižní státní akce - ve Španělském sále. A hostům i oslavenci zahrála Hudba Hradní stráže.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

14. března 2014 proběhl ve Španělském sále slavnostní koncert při příležitosti ročního výročí inaugurace prezidenta Miloše Zemana

14. března 2014 proběhl ve Španělském sále slavnostní koncert při příležitosti ročního výročí inaugurace prezidenta Miloše Zemana | Zdroj: ČTK

Krátce po půl šesté večer začali do Španělského sálu hlavním vchodem přicházet někteří z pozvaných.

Mimo třeba bývalého ministra zemědělství Jaroslava Palase, sexuologa Radima Uzla nebo expremiéra Jiřího Rusnoka dorazil i legendární fotbalista Antonín Panenka.

„Jsem sportovec a na hřišti bych se asi cítil líp, než tady v takové společnosti. Ale těším se, bude to zajímavé setkání, protože tam člověk zas pozná spoustu jiných lidí z jiné branže,“ říkal Antonín Panenka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Oslavu ročního výročí Miloše Zemana v roli prezidenta přibližuje Eva Rajlichová

Na oslavu pozval Miloš Zeman přes 250 lidí. Měli přijít i ti, kteří ho podporovali během kampaně, a také někteří členové Strany práv občanů Zemanovci.

„Nechtěl bych hodnotit, kolik hostů přišlo, ale přišlo hostů mnoho. Jistě byli potěšení a podle reakci, které jsem viděl, si myslím, že se koncert velmi líbil,“ říká prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček.

Hlavu státu podle Ovčáčka zejména potěšily skladby švédské skupiny ABBA v provedení Hudby Hradní stráže, jejíž členové po programu spěchali domů.

14. března 2014 proběhl ve Španělském sále slavnostní koncert při příležitosti ročního výročí inaugurace prezidenta Miloše Zemana | Foto: ČTK | Zdroj: ČTK

Hudební část programu oslovila i dalšího z hostů, zpěváka Milana Drobného. „Líbilo se mi to jako koncert. Škoda, že těchto vojenských kapel není víc, jako to bývávalo, protože ten zvuk v tomhle tělese na určité aranžmá zní úplně jinak, než když je to udělané poskrovnu,“ řekl.

Kolik oslava prvního výročí inaugurace Miloše Zemana stála, prý prozradí Hrad po víkendu.

Miloš Zeman | Foto: Český rozhlas

Eva Rajlichová, mad Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme