Klíčem k úspěchu Soukalové a Moravce byla bezchybná střelba

Čeští biatlonisté opět potvrdili, že patří mezi elitu. Ve sprintu Světového poháru v Kontiolahti obsadil Ondřej Moravec čtvrté místo, Gabriela Soukalová se dostala na stupně vítězů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Moravec

Ondřej Moravec | Zdroj: Reuters

„Jsem moc ráda za dnešní výsledek, protože jsem určitě před odjezdem na tento Světový pohár nečekala, že bych se mohla umístit dvakrát v desítce,“ připomíná Gabriela Soukalová i předchozí, jen dva dny staré sedmé místo také ze sprintu. Výsledky dvojnásobné olympijské medailistky jsou o to cennější, že přijela do Kontiolahti po nemoci a závodila poprvé od Soči.

„Vzhledem k tomu, že jsem před týdnem, dobírala antibiotika, které jsem měla na deset dní, tak vždycky je z toho organismus trochu rozhozený. Necítila jsem se ve formě jako v Soči. Bylo to náročně už od prvního kola, takže jsem byla moc ráda, že mi vyšla střelba,“ potěšilo pátou ženu celkového pořadí Světového poháru.

Přehrát

00:00 / 00:00

Gabriela Soukalová i Ondřej Moravec potvrdili ve sprintu v Kontiolahti, že patří mezi biatlonovou elitu

Na vítěznou Finku Kaisu Mäkäräinenovou, která vede průběžnou klasifikaci seriálu, ztratila Soukalová jen necelých 13 sekund. A to se musela na trati vypořádat s horšími podmínkami.

„Startovala jsem s číslem 71, vlastně ze třetí skupiny, kdy už byl sníh hlubší a hlubší. V posledních kolech jsem měla dost strach i ve sjezdech, kde to začínalo být docela nebezpečné. Možná, kdybych startovala víc v popředí, nebyla by trať tak náročná. Ale jsem ráda, že jsem se umístila na třetím místě, je to skvělé,“ říká Gabriela Soukalová.

Blízko stupňům vítězů byl i v mužském sprintu Ondřej Moravec. Jen s těsným odstupem kolem sekundy skončil čtvrtý.

„Pro mě super závod. Sice to bylo strašně těsný, na třetí i na druhý místo, ale takový je sport, to se občas stává,“ nelitoval nijak výrazně bramborového umístění nejúspěšnější český biatlonista z olympijských her, který si ze Soči odvezl tři medaile.

V biatlonových sprintech v Kontiolahti dojeli Vítková i Moravec šestí

Číst článek

K dalšímu výbornému výsledku v závodě Světového poháru mu pomohla i bezchybná střelba.

„Byly možná o něco těžší podmínky, trošku foukal vítr, ale nic hroznýho, dalo se v tom střílet. Jsem rád, že jsem si to pohlídal a zastřílel čistě. S tím jsem maximálně spokojenej,“ těšilo Ondřeje Moravce, který doufá v podobný výkon na střelnici i v následné stíhačce, do které půjde po sprintu ve velmi dobré pozici.

„Bude strašně důležitá střelba. Na to se budu chtít zaměřit. Mám s tím velký zkušenosti a to by mi mohlo nahrát, abych ten závod zvládl.“

A to i proto, aby se Ondřej Moravec posunul v celkovém pořadí do nejlepší desítky, která je jeho cílem. Zatím mu patří jedenácté místo.

Mirko Vasić, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme