Paříž dál dusí smog, vláda omezuje osobní automobilovou dopravu

V Paříži a jejím okolí mohou zítra na silnice pouze auta s lichou poznávací značkou. Vláda se rozhodla přistoupit k tomuto mimořádnému kroku poté, co úroveň znečištění ovzduší ve francouzském hlavním městě a jeho okolí stále dosahuje výjimečně vysokých hodnot.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Z tohoto důvodu je celý víkend veřejná doprava v Paříži zdarma. Zadarmo jsou i půjčovny kol nebo elektromobilů. Vláda přesto považuje za nutné zavést alternativní dopravu.

„Za normálních okolností je Eiffelovka vidět zcela zřetelně, teď se ztrácí v jakémsi žlutém oparu. Přestože je jasno, tak všechny domy, které jsou ve větší vzdálenosti, jsou v jakési mlze,“ popisuje situaci zpravodaj Českého rozhlasu.

Navzdory tomu, že veřejná doprava je o víkendu zdarma, ve městě aut příliš neubylo. Od zítřka ale v Paříži a dalších 22 městech v okolí mohou na silnici pouze auta s lichou poznávací značkou, v úterý pak pouze se sudou.

Vláda zatím nerozhodla, jak dlouho bude toto opatření trvat.

Jan Šmíd Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme