MS v letech trápí vítr a Harrachov tak připomíná spíše rockový koncert

Jsou sporty, které počasí neovlivní, a pak ty, kterým mohou rozmary přírody zrušit i nejdůležitější závody. Mezi ty druhé se dají zařadit lety na lyžích. Areál pod můstky v Harrachově tak včera, kdy se kvůli silnému větru neuskutečnilo třetí a čtvrté kolo mistrovství světa, připomínal úplně jinou akci.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušků se v Harrachově sešlo hodně, stejně tak ale nechyběl ani vítr

Fanoušků se v Harrachově sešlo hodně, stejně tak ale nechyběl ani vítr | Zdroj: ČTK

"Je to o sportu a o tom, že to člověk dělá s láskou," vysvětluje Václav Šourek, který nekřepčil jako jiní návštěvníci mistrovství světa pod pódiem s živou hudbou, ale vzorně sešlapával mamutí můstek. Věděl, že jde o zbytečnou práci.

Chlapy jako hora vítr neodvál, ale skokani by měli potíže. "Odlítli by do strany. Neměli by šanci," přidal postřeh přímo z dopadu můstku jeden z těch, který ho upravoval. Václav Šourek to věděl o čtyři hodiny dříve než jury, která čekala a čekala. A pokoušela trpělivost diváků.

Přehrát

00:00 / 00:00

Místo dějiště MS připomínal Harrachov v sobotu spíše rockový koncert

"Nevíme, o tom, že by se závod měl rušit, ale vše tomu nasvědčuje. Jsme zklamaní, přijeli jsme až z Mělníka," svěřoval se pár, který dorazil ze středních Čech.

Delší cestu vážily davy Poláků bavících se jak díky rocku, tak různým druhým alkoholu. Ale tragicky bral dlouhé čekání málokdo z dospělých fanoušků. Spíše jen krčili rameny. „Je to venkovní přírodní sport,“ měl pravdu jeden z fandů.

Hlavní příval zklamání zasáhl publikum až po 18. hodině, kdy se všichni dozvěděli, že už je to opravdu definitivní a 3. a 4. kolo se doopravdy neodskáče.

Neděle se v Harrachově ponese nejspíš v podobném rytmu. Na rozdíl od soboty u tuho ale nebudou na podiu skotačící ACDC revival. Zbude jen slabé střídavé napětí, jestli vyjde aspoň soutěž družstev v letech na lyžích.

Tomáš Kohout, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme