V Pardubicích se rozhodne o posledním čtvrtfinalistovi hokejového play-off

Pardubice nebo Slavia? Zmíněná otázka je aktuální především fanoušky obou mužstev, ale zajímá například také hráče Sparty a Třince, kteří zatím neznají svoje čtvrtfinálové soupeře.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

První zápas předkloa play-off mezi Pardubicemi a Slavií vyhráli domácí

První zápas předkloa play-off mezi Pardubicemi a Slavií vyhráli domácí | Zdroj: ČTK

„Měli jsme video, ale hlavně jsme řešili, jak vyjíždějí z obranného pásma, jak řeší oslabení a přesilovky. Řekli jsme si, jak budeme hrát my,“ dává nahlédnout do pardubické hokejové kuchyně brankář Július Hudáček. Hned ale připojí dovětek.

„Pro mě jako pro brankáře žádné specifické situace nejsou. V zápase je to pak úplně jiné než na videu, takže se všechno snažím řešit podle toho, jak se to vyvine v daném momentě.“

Přehrát

00:00 / 00:00

V Pardubicích nastoupí Slavia k rozhodujícímu pátému utkání předkola play-off

A čím si pardubičtí před rozhodujícím kláním na domácím ledě dodávají odvahy?

„Ve čtyřech zápasech jsme byli lepším a hokejovějším mužstvem. Musíme to zúročit, urvat to za každou cenu. Prosadit se důrazem v koncovce a postoupit,“ připomíná sobě i hráčům asistent trenéra Miloš Říha.

Bývalý slávista a toho času pardubický obránce Jiří Vašíček nijak nepochybuje o tom, že soupeř znovu vsadí na hokej, který bude pořádně bolet.

„Fyzický hokej je jim vlastní a my se tomu musíme přizpůsobit a nenechat se v tomto směru zahanbit. Ukázat jim, že se jich nebojíme.“

Páteční porážka 0:1 musela pardubické hokejisty mrzet o to víc, že herně i střelecky měli navrch. Slávista Marek Tomica ale rozhodl svým gólem o dnešním pokračování série. A jeho stručný pozápasový komentář zněl takto.

Pardubice sice Slavii přehrávaly, šance na play off jsou ale nyní vyrovnané

Číst článek

„Hráli jsme to, co jsme měli a vyhráli jsme o jeden gól. Lepší takhle vyhrát, než hrát dobře a prohrát.“ Pátek také naznačil, jaké by asi měly být rozhodující slávistické argumenty v dnešním utkání.

„Musíme to umlátit, ale uvidíme, jestli to bude stačit. Hraju to už nějaký pátek a vím, že to tak být nemusí.“

Jisté je v dané chvíli pouze to, že utkání začne v 18:20 a že platí to, co před startem vyřazovacích bojů o titul připomněl ředitel soutěže Josef Řezníček. V případě nerozhodného stavu nebudou o vítězi rozhodovat samostatné nájezdy.

„Pátá utkání předkola se hrají do úplného rozhodnutí,“ potvrzuje Josef Řezníček.

Aleš Procházka, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme