Údajný klíčový viník metanolové aféry Jiří Vacula zůstane ve vazbě

Jeden z údajných hlavních viníků metanolové kauzy Jiří Vacula zůstává ve vazbě. Senát Krajského soudu ve Zlíně dnes zamítl jeho žádost o propuštění na svobodu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Údajný klíčový viník metanolové aféry Jiří Vacula zůstane ve vazbě

Údajný klíčový viník metanolové aféry Jiří Vacula zůstane ve vazbě | Zdroj: ČTK

Písemný slib, záruky, dohled probačního úředníka. Ani na jedno zlínský senát neslyšel.

Vaculův obhájce Michal Zbožínek ale poukazuje na reálné zpřísnění právní kvalifikace i u ostatních obžalovaných, kteří jsou na svobodě.

„Podle mě je minimálně na zamyšlenou, jestli je nutné ve stejné situaci někoho dále držet na vazbě,“ uvedl. Do rozhodnutí soudu zřejmě podá stížnost.

Deseti obžalovaným, jejichž případem se soud zabývá už třetí týden, hrozí za smrt téměř 40 lidí vysoké tresty, včetně doživotí. Ve Zlíně jsou souzeni hlavní aktéři metanolové aféry, o dalších souvisejících případech rozhodují soudy po celé zemi.

První lidé kvůli otrávenému alkoholu zemřeli na podzim roku 2012. Počet obětí postupně vystoupal na 50. Poslední zemřel 9. března tohoto roku muž v nemocnici v Boskovicích na Blanensku.

Otravy metylalkoholem | Foto: Český rozhlas

Andrea Kratinová, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme