V Mladé Boleslavi se čistí ulice. Za špatné parkování řidiči zaplatí pokutu

Dva a půl měsíce bude úklidová technika čistit všechny ulice v Mladé Boleslavi. Strážníci upozorňují, že vozidla, která budou při čištění překážet, odtáhnou. Řidiče to může i s pokutou vyjít na více než tři tisíce korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jarní úklid v Mladé Boleslavi

Jarní úklid v Mladé Boleslavi | Foto: Jana Huzilová

Odtažení auta nařizuje městská policie. I když se vůz po konci čištění zase vrátí na původní místo, za odtah si úklidová firma účtuje 2218 korun.

Řada řidičů považuje cenu za zbytečně velkou, jak vyplynulo i z malé ankety Českého rozhlasu přímo v mladoboleslavských ulicích.

Přehrát

00:00 / 00:00

Příspěvek o čištění ulic v Mladé Boleslavi natočil redaktor Radek Duchoň

„Tak těch tisíc by, myslím, odpovídalo,“ uvedl jeden z řidičů. „Myslím, že je trochu krutá. Nevím, jak daleko to až vozí, ale já bych to brat tak za dvanáct set,“ dodal další.

Další výdaje pak špatně parkujícím řidičům hrozí za pokuty. „Městská policie udělí blokovou pokutu, ta je do tisíce korun,“ říká ředitel městské policie Tomáš Kypta.

S tisícikorunovou pokutou za zaparkování v zákazu tedy může řidič ve výjimečných případech zaplatit až 3218 korun. Pokutu v maximální výši prý však strážníci dávají jen výjimečně. „Řeší se to podle závažnosti přestupku a podle historie přestupce,“ dodává Kypta.

Vloni firma při úklidu odtáhla 518 vozů. Lidé se o tom, která ulice se zrovna bude čistit, dozvídali s předstihem. To platí i letos.

„Zákonný termín je sedm dní dopředu, ale my jsme to prodloužili na osm dní, aby měli řidiči opravdu dost času si najít vhodné parkovací místo,“ podotýká Kypta.

Město nechá vyčistit všechny městské ulice do konce května. Zároveň opraví výtluky, obrubníky a dopravní značení. Ve městě je asi 80 kilometrů silnic a 160 kilometrů chodníků. Dnes pokračuje úklid třeba v Sirotkově, Tylově nebo Josefodolské ulici. Harmonogram čištění lze najít na stránkách města zde.

kov, Radek Duchoň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme