V Soči útočil na medaile, finančně ale Ondřej Bank prodělal

Na olympijských hrách v Soči se Ondřej Bank třikrát umístil mezi deseti nejlepšími a jen málo mu scházelo k medailovému úspěchu. Kvůli novému dodavateli vybavení je ale Bankova sezona ztrátová.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V Soči dojel Ondřej Bank na pátém, sedmém a devátém místě

V Soči dojel Ondřej Bank na pátém, sedmém a devátém místě | Zdroj: ČTK

„Šel jsem do sezony s tím, že rozpočet může být minusový, a nechtěl jsem nic omezovat. Chybí peníze od firmy vyrábějící lyže, takže jsem letos jezdil zadarmo. Pomohli mi manažer i táta a budu to ještě splácet,“ říká s nadhledem Ondřej Bank.

V olympijské sezoně sice začal český závodník spolupracovat s novým dodavatelem lyží, ale smlouvy firma obnovuje ve dvouletých cyklech, takže kromě vybavení za tuto spolupráci nic nedostával, což byl oproti minulým letům vážný zásah do rozpočtu, který tak musel pokrýt z jiných zdrojů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na finanční situaci se Ondřeje Banka ptal Jan Kaliba

„Rozpočet se pohybuje kolem tří milionů. Dalo se to udělat i levněji, ale před olympiádou jsme dělali vše proto, abych byl co nejlepší. Nějak jsme to pokryli a doufám, že se peníze vrátí,“ věří třiatřicetiletý lyžař.

Pravděpodobnost návratu prostředků je velká, protože po vydařených olympijských hrách, kde skončil ve třech závodech v první desítce a pokaždé bojoval o medaili, nemá o dobré nabídky nouzi.

Přechod na novou značku lyží se vydařil a vypadá to, že Ondřej Bank nebude kličkovat a zůstane u firmy, se kterou začal volně spolupracovat před uplynulou zimou.

„Volali jsme si se šéfem a dostal jsem nabídku na smlouvu. Měli sice naplánované nějaké škrty, ale když dal mé jméno na stůl, dostal požehnání mě do týmu zařadit,“ těší Ondřeje Banka.

Lyžař Ondřej Bank dostal fotbalový dres Mladé Boleslavi, ale fandil Dukle

Číst článek

Nyní se lyžař musí rozhodnout, jestli po nepříjemném pádu v Kvitfjellu dopřeje pořezané noze odpočinku a pak začne s přípravou na další sezonu, anebo ještě odjede na některé závody nižších kategorií.

„Buď zkusím ještě nějaké závodění a pak si dám pauzu, nebo si dám pauzu teď a začnu testovat dřív. Lyžovat by se dalo v pohodě, ale nechci nic pokazit, takže jsem hodně opatrný,“ vysvětluje Bank.

Jan Kaliba, Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme