Denver znovu zastavil v NBA Clippers, Sixers zaznamenali rekordní 21. prohru

Basketbalisté Denveru v NBA znovu ukázali, že se jim proti Los Angeles Clippers daří. Nuggets podruhé během dvou let ukončili jejich dvoucifernou sérii výher. Tentokrát je zastavili na 11 vítězstvích po výsledku 110:100. Jediný český hráč v zámořské soutěži Jan Veselý se ale v dresu Denveru na palubovce neobjevil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Denverský J.J. Hickson (vlevo) se snaží přejít přes Blakea Griffina v Pepsi Center

Denverský J.J. Hickson (vlevo) se snaží přejít přes Blakea Griffina v Pepsi Center | Zdroj: Reuters

V loňské sezoně Denver zastavil nejdelší sérii v klubové historii Clippers čítající dokonce 17 výher a dnes v noci utnuli i tu druhou nejdelší.

V Pepsi Center se dlouho hrálo velmi vyrovnaně, po třech čtvrtinách svítilo na ukazateli skóre 83:83, přestože Blake Griffin už do té doby dosáhl na double double a hlavně už ve 27. zápase v řadě nastřílel přes dvacet bodů, nakonec jich zaznamenal 26 a přidal 12 doskočených míčů.

Naposledy šli hosté do vedení necelých pět minut před čtvrtou sirénou po koši nejpilnějšího střelce utkání a rozehrávače LA Chrise Paula, který kromě 29 bodů nasbíral i 7 asistencí (ale také 6 ztrát).

Pak ovšem šňůrou 13:2 rozhodli o svém vítězství hráči Nuggets (celá základní sestava nastřílela v zápase dvouciferný počet bodů) tažení především střídajícím J.J. Hicksonem autorem celkově 21 bodů a 11 doskoků, nezaostaval za ním ani Kenneth Faried (18b, 16d) a Ty Lawson (19b).

76ers prohráli už 21 utkání za sebou

Basketbalisté Philadelphie sezonu sice dobře začali a delší dobu se drželi na předních pozicích, ale nyní jsou po 21. porážce v řadě, což je jejich nový klubový rekord, druhým nejhorším celkem celé NBA. Sixers podlehli na palubovce Indiany Pacers 90:99. Ligové maximum je ještě o pět porážek delší, černou sérii prožil Cleveland v sezoně 2010/11.

Ve zbylých duelech si vyšlápl Brooklyn na Phoenix a po výhře 108:95 je v tabulce Východní konference šestý. V souboji sedmého a osmého celku, tedy dvou posledních zajišťujících postup do play off, se radovala Atlanta. V Charlotte si totiž pojistila osmičku výhrou 97:83.

Boston má i po zápase v Dallasu letos s celky ze západu bilanci 0-15 na jejich palubovce, což se Celtics nikdy předtím nestalo. Ani Svatý Patrik jim dnes štěstí nepřinesl, protože Boston bez odpočívajícího Ronda podlehl v koncovce s Mavericks 89:95.

Oklahomu City dovedl za dalším vítězstvím Kevin Durant (35 bodů a 12 doskoků), Thunder totiž porazili Chicago 97:85 a protáhli se na západě na druhou příčku za San Antonio. Čtvrtý Houston přestřílel Utah 124:86.

NBA:
Brooklyn - Phoenix 108:95
Charlotte - Atlanta 83:97
Chicago - Oklahoma City 85:97
Dallas - Boston 94:89
Denver - LA Clippers 110:100 (za domácí Veselý nenastoupil)
Houston - Utah 124:86
Indiana - Philadelphia 99:90

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme