Hokejisté Lva do Doněcku nechtějí. Zatím ale nevědí, kde budou hrát

Zítra vstoupí hokejisté pražského Lva do čtvrtfinále Kontinentální ligy domácím zápasem proti Donbasu Doněck. Vinou politické situace na Ukrajině ale stále není jasné, kde bude série pokračovat. Původní rozhodnutí, že se bude hrát v Bratislavě, vedení soutěže zrušilo.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Lva hladce postoupili přes Záhřeb, teď je čeká Doněck

Hokejisté Lva hladce postoupili přes Záhřeb, teď je čeká Doněck | Zdroj: ČTK

Na tréninku Lva je pohoda, trénují se přesilovky, situace 2 na 1 a na zmenšeném prostoru před brankou pak bojují tři útočníci se dvěma obránci. Při samostatných nájezdech se pak všichni dobře baví. Je to jistě tím, že Lev má jistotu - čtvrtfinále začne doma a soupeřem bude Donbas Doněck. Ale právě tady začínají problémy.

„Je to docela nepříjemné, protože se každou chvíli objevují jiné zprávy. Nejdřív nám bylo potvrzeno, že to nebude v Doněcku, ale v Bratislavě, teď jsou informace zase jiné. Není to příjemné, ale teď se soustředíme na ty domácí zápasy, ty jsou jasné, a dál zatím nepřemýšlíme,“ vysvětluje zmatky ohledně třetího a čtvrtého, případně šestého zápasu trenér Václav Sýkora.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejisté Lva trénují a doufají, že pojedou jen do Bratislavy

Trochu dál než na první dva domácí zápasy se dívá útočník Jiří Sekáč: „Nám se na Ukrajinu nechce, nevíte, co se může stát. Bratislava by pro nás byla výhodnější , protože bychom tam podle mě měli i větší fanouškovské zastoupení a hráli bychom v podstatě čtyřikrát doma.“

„Já si myslím, že se to bude hrát na Slovanu, i by mělo. Nikdy nevíte, co se může stát. Ale to není naše věc, to musí rozhodnout liga,“ přidává kapitán Jiří Novotný.

A jeho slova potvrzuje také finský útočník Niko Kapanen: "Jestli je to problém? Uvidíme. Ale pokud bude situace v Doněcku stejná jako teď, myslím, že bychom tam neměli jezdit."

A tak stále nikdo neví, kde bude série pokračovat. Vedení KHL ještě dalo Doněcku naději na domácí zápasy. „Rozhodnutí o tom, kde se bude hrát třetí, čtvrtý a případný šestý zápas, padne až po sehrání prvních dvou utkání v Praze a po dalších konzultacích a inspekcích,“ uvedlo vedení KHL na svém webu.

Pro fanoušky Lva je zatím podstatné to, že čtvrtfinálová série začne v holešovické hale zítra v 19 hodin a pokračovat bude v pátek ve stejném čase.

Martin Charvát, František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme