Státní podnik DIAMO má nového ředitele, Jež byl podle Mládka odvolán kvůli věku

Další státní podnik, tentokrát DIAMO, mění ředitele. Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek z ČSSD odvolal z funkce Jiřího Ježe. Na jeho místo jmenoval Tomáše Rychtaříka, dosavadního šéfa odštěpného závodu ve Stráži pod Ralskem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Mládek

Jan Mládek | Foto: Šárka Ševčíková | Zdroj: Český rozhlas

Podle ministra Jana Mládka je důvodem výměny věk dosavadního ředitele. „Pan Jež se už blíží důchodovému věku, pan Rychtařík je výrazně mladší. A chtěl bych říct, že je to člověk z firmy, ředitel jednoho ze závodu DIAMA,“ vysvětlil.

Nový ředitel, 50letý Tomáš Rychtařík, v tiskové zprávě uvedl, že před státním podnikem DIAMO stojí řada rozpracovaných úkolů i nových výzev, které chce zdárně zvládnout.

„K prioritám patří plnění plánu těžby uranu a výroby uranového koncentrátu, bezproblémový chod sanačních technologií a úspěšné čerpání prostředků poskytnutých z evropských fondů,“ nastínil.

V souvislosti s podnikem DIAMO je stále aktuální problém sanace ostravských lagun. Ministerstvo průmyslu a obchodu ale popírá, že by s tím odvolání Jiřího Ježe souviselo.

DIAMO je státní podnik se sídlem ve Stráži pod Ralskem, který realizuje vládou vyhlášený útlum uranového, rudného a části uhelného hornictví v České republice. Zajišťuje také produkci uranového koncentrátu pro jadernou energetiku.

Petra Hosenseidlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme