Všechny čtvrtfinálové série play-off jsou po dvou zápasech vyrovnané

Hokejisté Třince zvládli čtvrtfinále play-off České pojišťovny, když porazili Pardubice 5:1. Vítězství si ze Zlína odveze Hradec Králové, který vyhrál 4:3, a Plzeň porazila Kometu 4:1. Dařilo se také Vítkovicím, které v poslední minutě trefily na Spartě vítězství 1:0. Všechny čtyři série jsou tak po dvou zápasech nerozhodné.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Kudrna z Hradce Králové (uprostřed) se raduje z druhé branky v utkání s Litvínovem

Jaroslav Kudrna z Hradce Králové (uprostřed) se raduje z druhé branky v utkání s Litvínovem | Zdroj: ČTK

Že je nejvyrovnanější série mezi Zlínem a Hradcem Králové připomněl i druhý zápas. Hosté vedli, domácí otočili, ale Hradec dvakrát díky Jiřímu Kudrnovi vyrovnal. Ke zkompletování hattricku a také vítěznému gólu se Kudrna dostal spíše náhodou.

Po buly ve středovém kruhu se hostující veterán Ptáček na dlouhou hokejku postrkoval puk, až se kotouč odrazil od brusle hostujícího obránce do jízdy právě Kudrnovi, který na vyrážečku prostřelil Kašíka.

Za stavu 1:1 se tak série přesouvá na východ Čech s vědomím obou týmů, že se na Valašsko ještě vrátí. Podobný osud čeká i na hokejisty Třince a Pardubic. Moravský celek úvodní duel prohrál, tentokrát ale hlavně díky přesilovým hrám ve druhé třetině získal důležitý náskok.

Také Plzeň začala zápas gólem v přesilové hře, ale pak to ještě podpořila třemi góly ze hry. A stejně tak i ona srovnala stav na 1:1. Jediný gól rozhodl utkání na Spartě. Favorit tentokrát nezjistil, jak dostat puk za hostujícího brankáře, naopak domácí idol Pöpperle po střele Koloucha pustil gól v čase 59:14. Na to už Sparta nedokázala odpovědět, a tak i ona ví, že se domů ještě vrátí.

PSG Zlín - Mountfield Hradec Králové 3:4 (2:1, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 12. Honejsek (Čajánek, O. Veselý), 19. Marušák (Leška, Balaštík), 34. Zámorský (O. Veselý) - 4. Dej (Tvrdík, Pospíšil), 27. Kudrna (Jank, Ptáček), 40. Kudrna (Šimánek), 58. Kudrna (Ptáček). Rozhodčí: Šír, Polák - Bláha, Kostka. Vyloučení: 6:8. Využití: 0:1. Diváci: 4540. Stav série: 1:1.

HC Oceláři Třinec - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 5:1 (0:0, 3:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 24. Linhart (Bonk, Martin Růžička), 30. Polanský (Adamský, Orsava), 37. Martin Růžička (Polanský, Adamský), 59. V. Polák (Krejčí), 60. Rufer (Martin Růžička, D. Nosek) - 58. P. Sýkora (Semorád). Rozhodčí: Hradil, Pešina - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:8. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4391. Stav série: 1:1.

HC Škoda Plzeň - HC Kometa Brno 4:1 (2:0, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 10. Slovák (Kratěna, Lev), 12. J. Sýkora (M. Dvořák), 22. Kratěna, 35. Martin Straka (Duda, Jiří Hanzlík) - 47. V. Němec (Kempný, T. Svoboda). Rozhodčí: A. Jeřábek, Turčan - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 13:10. Využití: 1:1. Diváci: 6016. Stav série: 1:1.

HC Sparta Praha - HC Vítkovice Steel 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Branka a nahrávka: 60. Kolouch (R. Stehlík). Rozhodčí: Šindler, Hribik - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:7. Bez využití. Diváci: 8320. Stav série: 1:1.

sportovní reportéři Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme