Velký knižní čtvrtek láká na jarní hity. Vycházejí Nesbø, Munroová či Urban

Dnešní Velký knižní čtvrtek ukáže to nejlepší z jarního knižního trhu. Nakladatelé a prodejci se spojili, aby společně uvedli a propagovali 12 očekávaných knih.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Knihy (ilustr. foto)

Knihy (ilustr. foto) | Foto: F. Tichý

Velký knižní čtvrtek není nostalgickým návratem do předrevolučních dob, kdy se na nové tituly stály fronty. Předobraz má v britských Super Thursday.

Podle Ctirada Fuchse z pořadatelského velkoobchodu Kosmas se do výběru knižního čtvrtku dostanou knihy, které se velmi pravděpodobně stanou bestsellerem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Příspěvek o Velkém knižním čtvrtku natočila redaktorka Zuzana Vlčková

„Po úspěchu těch několika ročníků už je dneska ten zájem z pohledu nakladatelů veliký a máme rozhodně z čeho vybírat. Skutečně si myslím, že jsou to ty nejlepší tituly, které v tom daném období na našem trhu vycházejí,“ říká Fuchs.

Za všechny lze jmenovat například poslední sbírku povídek Drahý život od Alice Munroové, nositelky Nobelovy ceny za literaturu. Milan Macháček z nakladatelství Paseka podotýká, že jde o ženskou literaturu, ale v tom nejlepším smyslu slova.

„Jsou to skutečně bohatě strukturované texty, které jdou někam velmi hluboko do těch životů, do těch intimních poloh a sledují ty dívky a ženy velmi nápaditě,“ přibližuje.

Chystá se řada doprovodných akcí

Milovníci detektivek, kteří netrpělivě očekávají další příběh detektiva Harryho Holea, se ho dočkají v románu Jo Nesbøho Červenka. Poslední dny života Jaroslava Haška zase zachycuje ve své knize Medvědí tanec spisovatelka Irena Dousková. A kategorii noir thrilleru představuje kniha Miloše Urbana Přišla z moře. Se všemi tituly se lze seznámit na webu projektu zde.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hostem Ranního interview na Radiožurnálu byl Richard Klíčník z nakladatelství Argo

Tamtéž se lze dočíst o doprovodných akcích Velkého knižního čtvrtku. Většina z nich se koná v Praze, kde jsou přichystána setkání s autory, čtení či diskuse. V Brně pak mohou lidé přijít na autogramiádu Juraje Červenáka.

Jinak však nové knihy bude možné zakoupit i v dalších městech po celé České republice.

Další Velký knižní čtvrtek bude pravděpodobně v říjnu.

Zuzana Vlčková, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme