Oběť mediální hysterie, nebo fotbalový surovec? Disciplinárka bude řešit 'případ Matula'

Fotbalovou disciplinárku čeká ve čtvrtek perný den. Na Strahov míří lidé, kteří jsou zapleteni do sázkařské aféry. A dorazí tam také obránce Milan Matula. Muž, jehož činy názorově rozdělují fanoušky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Teplický Milan Matula (vlevo) v souboji s Václavem Kolouškem

Teplický Milan Matula (vlevo) v souboji s Václavem Kolouškem | Zdroj: ČTK

Kabina teplických fotbalistů se momentálně musí vypořádat hned s několika svízelemi.

Stoper David Jablonský je zatím neznámo jak zapletený do sázkařské kauzy, další defenzivní hráč Milan Matula bude pro změnu obhajovat svůj zákrok na slávistu Damijena Boudjemau.

Přehrát

00:00 / 00:00

Milan Matula svojí říznou hrou dělí veřejnost na dva tábory

Právě čin teplického dříče rozděluje společnost. Jedni, a těch je i vzhledem k velkému počtu příznivců sešívaných většina, volají po tvrdém trestu a připomínají minulost ostře hrajícího fotbalisty.

Respektovaný redaktor deníku Sport Stanislav Hrabě kdysi volal po doživotním zákazu startu Milana Matuly a ještě teď si na svá slova vzpomíná.

"Někdo neumí řídit a ohrožuje všechny na cestě. On neumí koordinovat své pohyby, nedokáže vyhodnotit, co je nebezpečné. Ubližuje sám sobě a všem," myslí si Stanislav Hrabě.

Ti, kteří volají po tvrdém trestu pro Milana Matulu, ale často opomíjejí, že opravdu surový byl pouze první z připomínaných zákroků. Před pěti lety loktem fauloval Petra Jiráčka, za což dostal osmizápasový trest.

Teplický fotbalista Milan Matula dostal za tvrdý faul třízápasový trest

Číst článek

Další zákroky byly spíše souhrou nešťastných událostí, a ten aktuální je také kontroverzní. Fotografie zveřejněná ve většině médií usvědčuje teplického beka z nekalého úmyslu, ucelený videozáznam už ale odhaluje jasnou snahu odehrát nejprve míč.

Upozorňuje na to i redaktor Teplického deníku František Bílek, který jde ve svém zveřejněném komentáři "proti proudu". "V internetových diskuzích, kam psali příznivci Slavie, kteří viděli inkriminovaný moment jako jednoznačný a brutální faul, jsem dostal co proto."

Trenér Ščasný Matulu radši posadil na lavičku

Podobně nepříjemné chvilky zažil i samotný Milan Matula, někteří fanoušci mu začali vyhrožovat, a trenér Zdeněk Ščasný ho raději v minulém ligovém zápase nepostavil. Jak se teď teplický bek cítí, lze jen odhadovat, k případu se totiž vzhledem k očekávanému disciplinárnímu šetření nikdo nechce moc vyjadřovat.

„Nějaký názor na to mám, ale myslím si, že to nemá smysl jakýmkoliv způsobem před disciplinárkou prezentovat,“ říká kouč Zdeněk Ščasný a podobně to vidí také nejzkušenější hráč Teplic Štěpán Vachoušek, jeden z fotbalistů, kteří mají k Milanu Matulovi nejblíže.

"Pere se s tím sám, zbytečně. Kabinu tím nezatěžuje. Je to tišší kluk a svoji válku si vede sám. My za ním stojíme. Je to obránce, a ti hrají jinak než útočníci. Kdyby nebyly souboje, tak se můžeme dát na šachy. Zákrok vypadal strašně, určitě ho ale neudělal úmyslně. Za tím si stojím," podporuje svého spoluhráče Štěpán Vachoušek.

Svazovou disciplinární komisi ve čtvrtek čeká zdánlivě rutinní úkol, komplexně posoudit celý případ, a také ho odpovídajícím způsobem ohodnotit. Vzhledem k tomu, jak velkou diskuzi zákrok na veřejnosti vyvolal, ale nemusí jít zrovna o jednoduché rozhodování.

Jaroslav Plašil, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme