Rekonstrukce náměstí krátí tržby obchodníkům ve Velké Bíteši. Radnice se chystá pomoc

Přestavba Masarykova náměstí ve Velké Bíteši bere obchodníkům tržby. Vzniklé škody chtějí představitelé města prodejcům kompenzovat, říká nezávislý starosta Milan Vlček.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rozkopaná ulice

Rozkopaná ulice | Foto: Ladislav Bába

Masarykovo náměstí ve Velké Bíteši se stalo dočasným staveništěm, ve kterém se pohybuje těžká technika. Pro auta platí omezený vjezd i parkování, což řadu zákazníků od nákupů odrazuje.

Prodejci pociťují velký úbytek zisku, potvrzuje Lenka z obchodu s ovocem a zeleninou.

„Je to znát hodně, tržby poklesly tak na polovinu. Hodně lidí si myslí, že se sem nedá zajet, nechtějí tahat velké tašky. Je to složité, udělat se to musí. Všechny obchody jsou vlastně závislé na tomhle městě, čekáte na každého zákazníka.“

Jak zjistil nezávislý starosta Velké Bíteše Milan Vlček, někteří obchodníci mají dokonce jen třetinové tržby. Radním města proto spolu s místostarostou předloží nápady jak obchodníkům ztráty nahradit.

„Předložíme radě rozbor situace, která vznikla. Byli zde opravdu i nápady poskytnout hotovost, to je samozřejmě ta nejjednodušší pomoc. Byli tady i varianty na poskytnutí dlouhodobých půjček na opravu fasád a úpravy nemovitostí,“ uvedl Vlček.


Zvětšit mapu

mkp, Hana Mikulincová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme