Dvouletý samec Dandys je novou nadějí Zoo Brno na odchov tygra sumaterského

Brněnská zoo se znovu pokusí odchovat mláďata tygra sumaterského, z Varšavy si přivezli mladého samce jménem Dandys. Třímetrákový tygr dorazil do Brna včera večer.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tygr sumaterský - ilustrační foto

Tygr sumaterský - ilustrační foto | Foto: GNU General Public License, verze 1.2, Captain Herbert

Ředitel zahrady Martin Hovorka doufá, že s ním brněnská tygřice Satu konečně vyvede mladé. Prozatím všechny partnery odmítla.

„Čekáme na pátého ženicha naší Satu, což je sumaterská tygřice. A z Polska, z Varšavy přijíždí mladý nápadník. Uvidíme, jak se to bude celé vyvíjet "

Přehrát

00:00 / 00:00

Příjezd mladého tygra do brněnské zoo si nenechal ujít redaktor Vladan Dokoupil

"Jsou mu teprve dva roky. Takže se ještě chviličku bude čekat na to, než dojde ke spojení,“ říká ředitel brněnské zahrady.

V týmu, který tygra sumaterskéo převážel z varšavské zoo, byl také ošetřovatel Miloslav Valtr. „Zapříčil se v bedně, aby to s ním neházelo. Pokaždé se na nás tak klidně podíval, když jsme ho kontrolovali, bylo to takové řekněme v pohodě,“ přibližuje průběh cesty.

Teď už je Dandys ve svém novém výběhu, kde ho mohou vidět návštěvníci. Podle ředitele Hovorky se zatím seznamuje s prostředím.

„Není v pozici, že by útočil nebo že by se bál. Prostě kontroluje a zjišťuje, co je to za prostředí a jestli se mu tady bude líbit. A vypadá to, že asi ano.“

Vladan Dokoupil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme