Oběd u stadionu vyřadil ze středečního zápasu 5 hokejistů Sparty. Případ řeší i policie

Hokejisté pražské Sparty ve středu prohráli druhé čtvrtfinále play-off s Vítkovicemi a jedním z důvodů může být i to, že pět hráčů nemohlo nastoupit. Na vině jsou zdravotní problémy, které se u mužstva vyskytly po obědě v hotelové restauraci u stadionu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Hlinka se během středečního utkání ocitl na zádech, někteří jeho spoluhráči v bolestech

Jaroslav Hlinka se během středečního utkání ocitl na zádech, někteří jeho spoluhráči v bolestech | Zdroj: ČTK

Za potíže sparťanů může oběd v restauraci hotelu Expo u holešovické haly.

"V průběhu středečního odpoledne prodělalo osm hráčů základního týmu akutní střevní problémy. Z toho pět jich nemohlo nastoupit do utkání. Čekáme na hlubší vyšetření od doktorů, vypadá to ale, že by to mohlo dopadnout dobře," řekl Radiožurnálu mluvčí Sparty Praha Tomáš Zetek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sparťanské potíže mapoval František Kuna

Zajímavé je ale to, že ve stejném hotelu obědvali také Vítkovičtí hokejisté. Ti ale žádné zdravotní komplikace nehlásili.

Případem se zabývá i policie, která čeká na výsledky od hygieniků.

"Celou událost momentálně prověřujeme pro podezření z trestného činu z nedbalosti. Pro další směr prošetřování budou zásadní závěry ze strany hygienické stanice a také závěry vyplývající z jednotlivých lékařských zpráv všech poškozených," sdělil mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Na Spartě se absence pěti hráčů projevila. Bylo vidět, že Sparta nehrála takový hokej jako v základní části, ve které jasně dominovala. V Ostravě se ale hraje až v sobotu a času na uzdravení je tedy nejspíše dost. Třetí zápas čtvrtfinále play-off by se tak měl rozhodovat na ledě, nikoli v kuchyni.

Petr Král, František Kuna, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme