Teplický fotbalista Milan Matula dostal za tvrdý faul třízápasový trest

Už dlouho nevzbudil žádný střet ve fotbalové lize tolik emocí jako tvrdý zákrok teplického Milana Matuly na slávistu Damiena Boudjemau. Matula čelil anonymním výhrůžkám a trenér Ščasný ho v jednom zápase nechal dobrovolně odpočívat. Teď obránce Teplic tři utkání vynechá kvůli disciplinárnímu trestu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Matula při příchodu na zasedání disciplinární komise FAČR

Milan Matula při příchodu na zasedání disciplinární komise FAČR | Zdroj: ČTK

„Hráč se obhajoval, disciplinární komise ho vyslechla a diskutovala s hráčem i se zástupci z klubu. Pohledy nebyly zcela shodné,“ řekl po jednání disciplinární komise její předseda Richard Baček.

Faul Matuly těsně nad Boudjemaův kotník v zápase rozhodčí nepotrestal, když se ale zpětně objevily záběry a fotografie, začaly velké diskuze. Teplický obránce už totiž dříve předvedl několik ostrých zákroků a dostal osmizápasový distanc za úder loktem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Disciplinární řízení s Milanem Matulou sledoval reportér Českého rozhlasu Mirko Vasić

K minulosti ale disciplinární komise nepřihlížela. „Nemohlo to být vzato v úvahu, protože disciplinární řád nám něco takového neumožňuje a ani jsme o něčem takovém neuvažovali,“ vysvětlil předseda komise Richard Baček.

Sám Matula nebyl rozhozený z očekávaného trestu, ale z atmosféry okolo něj. „Byl jsem překvapený, co všechno to vyvolalo. Bylo mi líto rodiny, která musela poslouchat a číst různé věci. Z toho jsem byl hodně přešlý,“ popsal svoje pocity teplický fotbalista Milan Matula.

Oběť mediální hysterie, nebo fotbalový surovec? Disciplinárka bude řešit 'případ Matula'

Číst článek

Pozitivem celé kauzy je, že Boudjemaa nemá žádné vážné zranění a také, že podobné zákroky hráčům neprojdou ani přesto, že rozhodčí v utkání nic nepískal.

Mirko Vasić, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme