Janovice nad Úhlavou rozkopaly celé náměstí. Začala rekonstrukce městského centra

Doprava v Janovicích nad Úhlavou je teď složitější. Město totiž zahájilo rekonstrukci náměstí, na kterém bylo mimo jiné i autobusové nádraží. Autobusy mají náhradní zastávky, auta náměstím po celou dobu rekonstrukce projedou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Janovice nad Úhlavou zahájily rekonstrukci náměstí

Janovice nad Úhlavou zahájily rekonstrukci náměstí | Foto: Jitka Englová | Zdroj: Český rozhlas

„V současné době se dělají přeložky sítí, to znamená teď je odbagrováno, odfrézováno. Teď je asi ta nejhorší část. Průjezdnost zůstává, je samozřejmě složitější, ale doufáme, že pokud řidiči budou dodržovat dopravní předpisy a budou se držet značení, tak jsou a budou trvale schopni projíždět. Musí si uvědomit, že se projíždí stavbou,“ říká starosta Janovic Michal Linhart.

Rekonstrukce, která přijde zhruba na 18 milionů korun, počítá s úpravou všech místních komunikací a chodníků, vznikem kruhového objezdu na hlavní křižovatce, novými parkovacími místy a novou autobusovou zastávkou místo stávajícího autobusového nádraží.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Janovicích nad Úhlavou natáčela redaktorka Jitka Englová

„Jedná se o jednu z největších akcí, kterou jsme tady dělali. Projekt zahrnuje dopravní změny, to jsou ty největší změny, které nastanou. Druhou částí je přemostění obecního náhonu. Jedná se vlastně o prodloužení chodníku. Třetí částí je rekonstrukce budovy bývalé radnice,“ dodává Linhart.

Na rekonstrukci janovického náměstí, která by měla skončit v září, se místní dívají různě. „Ještě, že už tady začali něco pořádného vyrábět. Auta tady jezdila a bylo to špatně zorganizované, teď mi to mělo být přehlednější,“ říká osmdesátiletý Václav Janda.

Pro jiné to jsou ale vyhozené peníze. „Projede tu padesát aut za den. Myslím si, že by se peníze měly utratit někde jinde,“ uzavírá Jiří, který nechce prozradit své příjmení.


Zvětšit mapu

Janovice nad Úhlavou zahájily rekonstrukci náměstí | Foto: Jitka Englová

Jitka Englová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme