Po zimní pauze se na silnice Olomouckého kraje vrací motorkáři

Nezvykle teplé počasí vylákalo na silnice motorkáře. V Olomouckém kraji jich vyjelo v těchto dnech velké množství. Policisté ale varují před zhoršeným stavem komunikací po zimě. Řidiči aut s motorkáři navíc v tomto období obvykle ještě příliš nepočítají.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

motorkář

motorkář | Foto: Ondřej Jánoška

„V současné chvíli, kdy se teprve rozjíždí sezóna, tak jsou to především křižovatky na hlavních tazích, kdy je velice snadné přehlédnout přijíždějícího motorkáře. A samozřejmě ještě i s řidiči, kteří nepočítají s pohybem motocyklistů, ani cyklistů na silnicích,“ upozorňuje krajský mluvčí policie Josef Bednařík.

Podle odborníků by tak měli lidé na motocyklech být více obezřetní než obvykle. To potvrzuje i Lenka Rašková, olomoucká motorkářka, která zároveň varuje před štěrkem na cestách a nevhodnou výbavou.

„Nabídka oblečení je hodně široká. Myslím, že se dá vybrat i pěkné oblečení, kde jsou i reflexní prvky. Je to dobré z toho důvodu, že vás řidič lépe na vozovce rozpozná. Samozřejmě, když se budete vracet za tmy nebo za šera, tak jste na vozovce velmi dobře vidět,“ dodává Rašková.

Ivo Opletal Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme