Lev Praha porazil v úvodním zápase čtvrtfinále KHL Doněck 5:2

Hokejisté Lva Praha vstoupili do čtvrtfinále KHL vítězně. Ukrajinský Donbass Doněck v Praze porazili 5:2 a v sérii hrané na čtyři vítězné zápasy se ujali vedení 1:0.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Novotný (třetí zleva) se raduje z gólu do sítě Donbassu Doněck

Jiří Novotný (třetí zleva) se raduje z gólu do sítě Donbassu Doněck | Zdroj: ČTK

Hosté z Doněcku byli v prvních minutách zápasu aktivnější, ale Lev brzy převzal iniciativu a v patnácté minutě šel do vedení. Po Azevedově střele se sice ještě chvíli hrálo. Při přerušení si ale rozhodčí nechali poradit od kolegy u videa, který viděl puk za brankovou čarou a pražský tým vedl.

O svém vítězství hráči Lva definitivně rozhodli na začátku druhé třetiny. V rozmezí 45 sekund se trefili Matai a kapitán Jiří Novotný, který zvyšoval už na 3:0. Na čtyřbrankový rozdíl zvyšoval ve 28. minutě Petr Vrána.

Skvostnou druhou třetinu z pohledu pražského týmu zakončil Patrik Zackrisson, který si vyměnil v útočné třetině puk s Miko Kapanenem a tvrdou ranou vstřelil pátý gól.

V závěrečné části hry ukrajinský tým pouze snížil. Ve 49. minutě se po návratu z trestné lavice prosadil Viktor Zacharov a dvě a půl minuty před koncem se prosadil Kagarlickij. Ti však pouze zkorigovali stav na konečných 5:2 pro pražský tým, který se ujal v sérii vedení 1:0.

Druhý zápas série se hraje v pátek od sedmi hodin večer.

Čtvrtfinále play off Kontinentální hokejové ligy:
Západní konference - 1. zápas:
Lev Praha - Donbass Doněck 5:2 (1:0, 4:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 15. Azevedo (Sekáč), 24. Matai (Ridderwall), 24. Novotný (Ullström, Azevedo), 28. Vrána (Gragnani, Řepík), 38. Zackrisson (Kapanen, Řepík) - 49. Zacharov, 59. Kagarlickij (Zacharov, Kolář). Rozhodčí: Gofman, Soin - Birin, Medveděv. Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 4668. Stav série: 1:0.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme