Čecha čeká prověrka. Ve čtvrtfinále LM se Chelsea utká s PSG včele s Ibrahimovicem

Fotbalisté Chelsea s brankářem Petrem Čechem a obráncem Tomášem Kalasem se ve čtvrtfinále Ligy mistrů utkají s francouzským Paris Saint-Germain. V dalších zápasech nastoupí Manchester United proti obhájci trofeje Bayernu Mnichov, Real Madrid proti Borussii Dortmund a Barcelonu čeká Atlétiko Madrid.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Čech a jeho spoluhráči z Chelsea se ve čtvrtfinále LM utkají s Paris Saint-Germain (ilustrační foto)

Petr Čech a jeho spoluhráči z Chelsea se ve čtvrtfinále LM utkají s Paris Saint-Germain (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

Francouzský celek je v poslední době pro přílivu peněz od šejků z Kataru na vzestupu. Čech se tak vedle umu hvězdného Zlatana Ibrahimovice může těšit například i na souboj s uruguayským kanonýrem Édinsonem Cavanim.

Nejen o prvenství ve španělské lize budou v letošní sezoně bojovat Atlétiko Madrid a Barcelona. Po losu ve švýcarském Nyonu se utkají i ve čtvrtfinále nejprestižnější fotbalové soutěže. Oba tradiční soupeři z Primera Division se na evropské scéně potkají poprvé v historii.

Portugalský internacionál Luís Figo z osudí dále vybral dvojici Real Madrid - Borussia Dortmund. „Bílý balet“ proti svěřencům Jürgena Kloppa nastoupil již v loňském semifinále. Tehdy zásluhou výhry 4:1 v domácím prostředí postoupil německý vicemistr.

Jako poslední proti sobě byly vylosovány týmy odvěkých rivalů Bayernu Mnichov a Manchesteru United. Úřadující vítěz soutěže z Bavorska bude letos proti tápajícímu celku Davida Moyese jasným favoritem.

Úvodní duely jsou na programu 1. a 2. dubna, odvety o týden později.

Los čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů:
1. dubna: Barcelona - Atlético Madrid, Manchester United - Bayern Mnichov.
2. dubna: Real Madrid - Borussia Dortmund, Paris St. Germain - Chelsea (Petr Čech, Tomáš Kalas).

Odvety:
8. dubna: Borussia Dortmund - Real Madrid, Chelsea (Petr Čech, Tomáš Kalas) - Paris St. Germain.
9. dubna: Atlético Madrid - Barcelona, Bayern Mnichov - Manchester United.

Los čtvrtfinále Evropské ligy (3. dubna - odvety 10. dubna):
Alkmaar - Benfica Lisabon, Olympique Lyon - Juventus Turín, Basilej (Marek Suchý) - Valencie, Porto - Sevilla

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme